Damjan Rudež: Uživam u svakoj NBA sekundi, ovo je nešto za što sam trenirao cijeli život

Damjan Rudež: Uživam u svakoj NBA sekundi, ovo je nešto za što sam trenirao cijeli život

- Nakon što sam toliko godina igrao u Europi ne osjećam se kao novak, objasnio je u razgovoru za klupske stranice Pacersa Rudež

Damjan Rudež/www.nba.com

Iza Damjana Rudeža je prvih tjedan dana treninga u redovima NBA momčadi Indiana Pacersa. Prvi NBA kamp ostvarenje je snova za hrvatskog reprezentivca koji je dosad u karijeri nastupao za sedam europskih klubova.

– Nakon što sam toliko godina igrao u Europi ne osjećam se kao novak. No, ovo je definitvno nešto za što sam trenirao cijeli život. Uživam u svakoj sekundi. Trenirati sa svim tim odličnim igračima, natjecati se sa njima svaki dani, to je prilika života za mene, objasnio je u razgovoru za klupske stranice Pacersa Rudež.

Hrvatski košarkaš (28) zasad najviše igra na poziciji malog krila “trojke”, iako može uskočiti i na mjestu “četvorke”. Najveća snaga mu je šut zbog čega je uostalom i dobio priliku u najjačem košarkaškom natjecanju na svijetu.

Trener Indiane Frank Vogel zadovoljan je Rudežovom prilagodbom, iako se hrvatski reprezentativac još uvijek privikava na brzinu NBA košarke.

– Odličan je šuter. Posjeduje zavidnu košarkašku inteligenciju i zasad jako brzo uči, objašnjava Vogel.

Prilagodbu na NBA život olakšala je i činjenica da Rudež tečno priča engleski i španjolski jezik. Uvijek nasmijani Zagrepčanin brzo je “kupio” nove suigrače, pogotovo kao veliki ljubitelj američke pop kulture. Tako su navijači Pacersa prilikom njegovog predstavljanja mogli saznati kako Rudež obožava američke tv serije “Žicu” i Sopranose.

– Hrvatska je mala zemlja tako da je prisutan veliki utjecaj iz inozemstva. Gledamo puno američkog sporta i serija, zaključio je Rudež.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.