[Video] Dan kada je Rijeka srušila moćni Real!

[Video] Dan kada je Rijeka srušila moćni Real!

Prisjetite se kako je Rijeka pobijedila moćni Real Madrid nošena navijanjem dvadesetak tisuća ljudi na Kantridi.

foto: http://www.hocuri.com

Na današnji dan, 24. listopada 1984. godine Rijeka je na Kantridi srušila Real Madrid.

Prije točno 33 godine na Kantridi je ostvarena jedna od najvećih pobjeda u povijesti Rijeke. 24. listopada 1984. stigao je Real Madrid, najtrofejniji klub na svijetu u okviru šestnaestine finala Kupa UEFA-e i kući se vratio s tri pogotka u mreži (3:1).

Real je u Rijeku došao s imenima kao što su José Antonio Camacho, Chendo (Miguel Porlán Noguera), Ricardo Gallego, Nijemac Uli Stielike i prvom zvijezdom kluba Emiliom Butraguenom. Real je došao na Kantridu kao izraziti favorit, ali nogometaši Rijeke se nisu unaprijed predali.

Večer je prekrasnim pogotkom s petnaestak metara otvorio Adriano Fegic u 30. minuti. Deset minuta kasnije, današnji sportski direktor Rijeke, Srećko Juričić, uputio je s otprilike sredine igrališta svijeću prema gostujućem kaznenom prostoru. Danko Matrljan oslobodio se pratnje legendarnog njemačkog stopera Stielikea, primio loptu prsima, a onda udarcem desnicom iz okreta poslao loptu u gornji lijevi kut španjolskog vratara Miguela Angela. Točku na “i” velike riječke noći stavio je Fegic u 58. minuti sjajnim pogotkom iz daljine koji je prošao kroz ruke vratara Reala.

Bila je to večer nakon koje je bilo odmah jasno da će biti upisana zlatnim slovima u povijest riječkog nogometa, večer u kojoj se na Kantridi skupilo dvadesetak tisuća navijača Rijeke.

Španjolska momčad na kraju je smanjila na 1:3, a u uzvratu je prošla dalje slavivši 3:0 u utakmici u kojoj su isključena čak tri nogometaša Rijeke. Rijeka nije prošla dalje, ali večer na Kantridi 24. listopada 1984. ostala je zauvijek upisana zlatnim slovima u klupsku povijest.

Za Rijeku su igrali: Mauro Ravnić, Nebojša Malbaša, Boris Tičić, Srećko Juričić, Miloš Hrstić, Borče Sredojević, Nenad Gračan, Adriano Fegic, Dragan Stevanović, Danko Matrljan Damir Desnica, a u igru su još ušli Davor Radmanović i Nikica Milenković.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.