Odličan posao u Skadru: Kosovo-Hrvatska (0-6)

Dan nakon sjajnog izdanja Vatrenih i visokih 6:0 u gostima

Dan nakon sjajnog izdanja Vatrenih i visokih 6:0 u gostima

Čačić: "Postavili se u skladu s kvalitetom"

Izabranici Ante Čačića odlično su odradili svoj posao u albanskom Skadru i svladali su domaćina, reprezentaciju Kosova, rezultatom 6:0. Tako su preuzeli čelnu poziciju na tablici kvalifikacijske Skupine I.

“Zadovoljan sam jer smo ostvarili ono po što smo došli. Najavljivali smo da je Hrvatska favorit i da to mora potvrditi na terenu, a od prve smo minute stavili utakmicu pod kontrolu i sa šest golova došli do vrijedna tri boda na putu prema SP-u. Čestitam domaćinu na fer i korektnoj igri”, naglasio je Čačić.

“Upozoravao sam igrače da nas čeka zahtjevan susret, imalo je Kosovo neke prigode kod 0:1 i moglo se vratiti u egal, i pitanje je kako bi tada stvari izgledale. No, najveći je krivac za ovakav rezultat realizatorski raspoložena Hrvatska. Uvjeren sam da nitko drugi neće ovako proći protiv Kosova”, dodao je izbornik.

Hrvatska danas leti u Finsku, gdje će u nedjelju odigrati i utakmicu trećeg kvalifikacijskog kola.

“Svaka utakmica ima novu priču, a ova je s naše strane bila zaista dobra. Bili smo gledljivi, premda imam određenih zamjerki, rezultat je pokrio neke slabosti. Postavili smo se u skladu s kvalitetom i posljedica toga je velik broj golova. Veseli me što je Mandžukić zabio tri, ali nemamo vremena za slavlje jer nas brzo čeka Finska”, ističe Čačić.

Izbornik je Mariju Mandžukiću, strijelcu hat-tricka, posvetio nekoliko dodatnih riječi.

“Još od prošle godine provlači se pitanje hoće li igrati Mandžukić ili netko drugi, no cijelo sam mu vrijeme vjerovao i stajao iza njega. Mislim da je to vratio na najbolji mogući način, a njegov angažman nikada nije bio sporan. Umnogome pridonosi dobrom rezultatu i kad ne postiže pogotke, ali naravno da je ovako upečatljivije za napadača i sigurno će mu ova tri gola mnogo značiti”, rekao je.

Ćorluka je na poluvremenu ostao u svlačionici iz preventivnih razloga, s obzirom da je osjećao probleme s aduktorom i nije trenirao, a Nikola Kalinić uveden je da i on uđe u situacije za pogodak, pojasnio je Čačić, dok je Rog trebao osvježiti sredinu terena kako bi što više igrača bilo energetski spremno za nedjelju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.