Danas spektakl na Mladosti

Danas spektakl na Mladosti

Danas nas očekuje 65. Hanžek...

Danas će na zagrebačkom stadionu Mladosti bitu održano 65. izdanje Hanžekovićevog memorijala, koje će prema najavama organizatora biti spektakularno, na kojem ce sudjelovati ponajbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković te najbrža Hrvatica Andrea Ivančević. Konkurencija će biti velika i uz brojne osvajačice odličja s nedavno održanog Svjetskog prvenstva Pekingu i hrvatske atletičarke će imati što za pokazati pred svojim navijačima.

Sandra Perković je na konferenciji za medije izjavila :“Zdrava sam, ovo mi je prva sezona da sam prošla bez ozljeda. Kad Svjetsko prvenstvo nije prošlo kako smo planirali, ostala je želja da se dokažem na Hanžeku. Bit će pet finalistica iz Pekinga i sve će biti opasne, ali ja ću se koncentrirati na sebe. Mislim da bi trebali rekord Hanžeka vratiti u hrvatske ruke i nadam se da to neće biti nedostižno.” Rekord mitinga drži Amerikanka Gija Lewis-Smallwood i iznosi 66.29 metara.

Hanžekovićev memorijal najstarije je sportsko natjecanje u Hrvatskoj koje se održava svake godine u Zagrebu i to jedno od rijetkih gdje je utrka na 110 m prepone u središtu pozornosti jer je konkurencija uvijek iznimno jaka. U Zagrebu će se ove godine tako za naslov boriti dva svjetska prvaka, aktualni iz Pekinga Rus Sergej Šubenkov te zlatni iz Daegua 2011. Amerikanac Jason Richardson. Obojica su već pobjeđivala na Mladosti.

Svjetska prvakinja u skoku u vis Ruskinja Marija Kučina neće imati ovog puta priliku voditi novu bitku s Blankom Vlašić, koju je za nijansu uspjela pobijediti i odnijeti zlato u Pekingu, ali će za suparnicu imati Anu Šimić.

Novi rekord najavila je i Andrea Ivančević, koja je u polufinalu Svjetskog prvenstva bila na najboljem putu da popravi svoje vrijeme, no pala je na posljednjoj preponi.

“Nismo velik grad, ni velika zemlja, ali imamo veliko srce. Znamo cijeniti dobre ljude, istinske veličine i velike sportaše. Ponosni smo na našu Andreu, našu Anu, našu Sandru, na našu Blanku koja neće biti na stazi, ali će biti u gledalištu. Grad Zagreb je bio, jest i ostat će ubuduće uz Hanžek. Neka naše sportašice rehabilitiraju naše nogometaše”, poručio je zagrebački gradonačelnik uz poziv svima da budu na Hanžeku.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.