Danas svi igraju nogomet i u svaku utakmicu treba ulaziti oprezno: Finska vs. Hrvatska, 18 sati HRT 2

Danas svi igraju nogomet i u svaku utakmicu treba ulaziti oprezno: Finska vs. Hrvatska, 18 sati HRT 2

"Ako ne pobijedimo Finsku, pobjeda protiv Kosova neće značiti ništa", dodaje Perišić.

Hrvatska nogometna reprezentacija foto: HNS facebook

Hrvatski reprezentativci  optimistično dočekuju kvalifikacijski susret za SP 2018. godine u Tampereu protiv Finske. Nakon pobjede kod Kosova od 6:0 i velikog ‘vjetra u leđa’, Vatreni će danas odmjeriti snage s Finskom. Nošeni dobrim rezultatom nema razloga da hrvatski nogometni virtuozi ne očekuju ništa manje od pobjede. Podsjetimo kako susret Finska vs. Hrvatska počinje uskoro, stoga ako još niste pripremite se za vatreno navijanje jer Hrvatska juriša na još jednu pobjedu.

U nastavku donosimo izjave naših reprezentativaca Kramarića i Perišića, njhov pogled na nedavnu pobjedu protiv Kosova te na skorašnji susret protiv Finske koji počinje za nešto manje od tri sata.

Kramarić o pobjedi nad Kosovom: “Normalno da smo sada sretni i zadovoljni s tom pobjedom jer smo svjesni da na početku okupljanja situacija nije bila bajna s obzirom na sve izostanke. Sigurno da se upalio mali alarm, jer je jasno da bismo svakim izgubljenim bodom stavili sebe u težu situaciju pa je postojao pritisak pobjede – to smo uspjeli i ostvariti. Koliko god da su dojmovi bili odlični, mogu reći da smo se brzo okrenuli Finskoj gdje očekujemo još težu utakmicu.”

Na pitanje kakvu Finsku očekivati u Tampereu, Kramarić odgovara: “Igraju kod kuće, sigurno će biti agresivni i punog srca. Sigurno im je nespretan poraz na Islandu dao dodatni motiv jer je Island jako dobra ekipa, pokazali su to na Euru. Kada su vidjeli da se mogu nositi s Islandom, sigurno im je to dalo puno samopouzdanja i očekujem težu utakmicu nego protiv Kosova.”

Suigrač Perišić  smatra da je pobjeda nad Finskom imperativ: “Ako ne pobijedimo Finsku, pobjeda protiv Kosova neće značiti ništa. Stoga smo svi koncentrirani. Meni je najbitnije da sam zdrav, u dobroj sam formi i nadam se tako igrati i dalje, a najvažnije je da Hrvatska pobjeđuje”  te dodaje: “Danas svi igraju nogomet i protiv svakoga moramo biti ozbiljni. Finci su remizirali s Kosovom, izgubili od Islanda tek u zadnjoj sekundi sumnjivim golom i sigurno imaju kvalitetu. Međutim, ukoliko budemo na razini kao protiv Kosova, nemamo se čega bojati. Najvažnije je ući maksimalno od prve minute. Nadam se da smo se dobro odmorili i jedini nam je cilj osvojiti tri boda.” 

Može li Hrvatska opravdati svoju ulogu favorita u kvalifikacijskoj skupini i potom krenuti po upečatljiv rezultat na svjetskoj smotri Perišić odgovarA kako ne treba bježati od uloge favorita, ali kako se ipak treba dokazati na terenu i ići utakmicu po utakmicu te se nada da će im takav stav osigurati plasmana u Rusiju.

“Imamo stvarno dobru momčad na svim pozicijama i sve je moguće. Teško ćemo ponoviti 1998. godinu, ali uz faktor sreće, mislim da se može”, zaključuje nakraju naš reprezentativac.

Vatreni igrajte vatreno -SRETNO!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.