Danijel Pranjić spreman: Bolji smo od Kameruna na svakoj poziciji!

Danijel Pranjić spreman: Bolji smo od Kameruna na svakoj poziciji!

- I Meksiko i Kamerun igraju dobar nogomet, ali moramo misliti prvenstveno na sebe. Više će se pitati nas nego njih, objašnjava Pranjić

Izbornik Niko Kovač dao je hrvatskim nogometašima slobodan dan po povratku u kamp, a od nedjelje slijede pripreme za dvoboj drugog kola s Kameruncima. Među kandidatima za taj ogled trebao bi biti i lijevi branič Danijel Pranjić, koji je zbog ozljede morao propustiti Brazil.

– Dobro se osjećam, već sam odradio par treninga. Ne osjećam bol i ako tako ostane, bit ću spreman za Kamerun. Nadam se da više neće biti pehova. Mislio sam da bi Svjetsko prvenstvo moglo biti završeno za mene, ali imao sam dovoljno sreće da se oporavim, kaže Pranjić.

Ukoliko želi u osminu finala, Hrvatska više ne smije ispuštati bodove.

– Iako smo odigrali dobro protiv Brazila, što je cijeli svijet vidio, znali smo da ćemo svoju priliku tražiti u preostale dvije utakmice. Ukoliko budemo igrali kao u Sao Paulu, imamo šanse za prolazak, a ključno je prvo ne kiksati protiv Kameruna. Nadam se da ćemo se dobro odmoriti, zatim pripremiti i pobijediti, naglasio je.

Brazil i Meksiko u drugom će kolu tražiti novu pobjedu, dok će Hrvatska i Kamerun pokušati ostati u igri za drugi krug natjecanja.

– O Brazilu će se još pričati, ali nema smisla više se vraćati na taj susret. I Meksiko i Kamerun igraju dobar nogomet, ali moramo misliti prvenstveno na sebe. Više će se pitati nas nego njih. Kamerun je tipična afrička reprezentacija, fizički moćna i jaka u duelu. Morat ćemo im spustiti loptu i držati je u posjedu. Na utakmicu će utjecati i vremenske prilike, koje će više odgovarati njima nego nama, ali treba biti spreman na to. U tih 90 minuta nam leži cijelo prvenstvo, ali i Kamerunu je to posljednja šansa, komentirao je Danijel Pranjić.

Hrvatska bi se na kraju mogla radovati, zaključio je:

– Mislim da smo bolji od Kameruna na svakoj poziciji, no moramo biti na maksimalnoj razini od početka do kraja. Moramo odgovoriti na izbornikove zamisli na najbolji mogući način i da ćemo svi zajedno slaviti poslije utakmice.

 

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.