Daria Obratov: “U Pekingu planiram nastupati sa sestrom u dvojcu”

Daria Obratov: “U Pekingu planiram nastupati sa sestrom u dvojcu”

Jedan san je Daria ispunila ove zime, a nadamo se kako će se i drugi ostvariti već za četiri godine.

Sanjkaška olimpijka Daria Obratov nedavno se vratila sa Zimskih olimpijskih igara u Pyeonchangu gdje je zauzela 28. mjesto i postala prva hrvatska sanjkašica koja je nastupala na igrama.

Daria se u Hrvatskom olimpijskom odboru (HOO) našla s predsjednikom Zlatkom Matešom i glavnim tajnikom Josipom Čopom, te razgovarala o debitantskom nastupu na netom završenim Zimskim olimpijskim igrama, te o planovima za novi olimpijski ciklus.

Predsjednika Zlatka Matešu posebno je interesiralo kako se Dariji može pomoći u kupnji ili izradi sanjki koje bi bile što konkurentnije vodećim sanjkaškim nacijama u svijetu, a Daria je iznova pojasnila složenost njihove nabave:

“Takve sanjke nemoguće je kupiti jer nitko ih neće prodati izravnoj konkurenciji, ali može ih se izraditi, kao što to čine Nijemci u suradnji s BMW-om, Česi sa Škodom, Amerikanci s NASA-om ili Rusi u suradnji sa svojom svemirskom agencijom.” – riječi su hrvatske olimpijke.

U razgovoru su se dotaknuli i spominjane možebitne suradnje s automobilskim poduzetnikom Matom Rimcem:

“Možemo kontaktirati gospodina Rimca o mogućnostima njegove tvrtke, ali, budući da se radi o posebnim materijalima za izradu sanjki, konzultirat ćemo i stručnjake s Instituta Ruđer Bošković, istaknuvši želju da taj proizvod bude plod znanja i umijeća hrvatskog čovjeka.” – rekao je predsjednik Mateša.

Prva hrvatska sanjkaška olimpijka najavila je kako se za nastup na ZOI-ju u Pekingu 2022. godine planira boriti u paru (dvojcu), skupa sa 20-godišnjom sestrom Daniom, također sanjkašicom koju je samo šest mjesta dijelilo od vize za Pyeongchang.

Predsjednik i glavni tajnik HOO-a obećali su Dariji potporu olimpijske udruge u nastavku sanjkaške karijere kako bi svoje rezultate pokušala podići na jednu još višu razinu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.