Darijo Šarić najbolji mladi košarkaš u 2014. u izboru FIBA-e

Darijo Šarić najbolji mladi košarkaš u 2014. u izboru FIBA-e

Šarić se tako pridružio Jonasu Valanciunasu i Rickyju Rubiju kao višestruki dobitnik ove nagrade. Šariću je drugu godinu zaredom izabran za najboljeg mladog igrača.

Dario Šarić/www.fiba.com

FIBA je izabrala Darija Šarića za najboljeg mladog igrača Europe u 2014.  godini! Šarić se tako pridružio Jonasu Valanciunasu i Rickyju Rubiju kao višestruki dobitnik ove nagrade. Inače, Šarić je drugu godinu zaredom izabran za najboljeg mladog igrača.

Hrvatski košarkaš  se ove godine etablirao na europskoj karti odvevši Cibonu do naslova u regionalnoj ligi te je izabran za MVP-a završnog turnira. Šarić je u dresu Hrvatske na ostvario prosjek od poena i 6.7 skokova.

Šarić je nakon odlične sezone u Ciboni preselio u Anadolu Efes, te ga je Orlando na draftu uzeo kao 12. izbor nakon čega ga je proslijedio u Philadelphia 76erse.

– Čestitam Dariju Šariću koji se pridružio elitnim imenima osvojivši ovu nagradu dvije godine zaredom. U 2014. sjajnim nastupima za Hrvatsku i Cibonu te Anadolu Efes, Dario je pokazao da je na putu da postane jedna od najvećih zvijezda u košarci rekao je Turgay Demirel, predsjednik FIBA-e Europe.

Najviše glasova navijača dobio je Giannis Antetokounmpo (17,147), dok je Dario Šarić dobio 13,594. Ipak, Šarić je dobio 450 glasova stručnjaka, čak 65 više od Antetokounmpa.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.