Darijo Srna donirao 20 tona mandarina djeci Donjecka

Darijo Srna donirao 20 tona mandarina djeci Donjecka

- Vrlo je važno pomoći ljudima u ovoj situaciji. Donbas i Donjeck dali su mi puno, kaže Srna

Darijo Srna, kapetan Šahtara i hrvatske nogometne reprezentacije, donirao je 20 tona mandarina iz Hrvatske djeci Donjecka.

– Dvadeset tona mandarina bit će podijeljeno djeci. Želim zahvaliti svima koji su nam pomogli u realizaciji ove ideje. Hvala zaposlenicima u klubu.  Dok sam kao dijete odrastao u Hrvatskoj prošao sam kroz razdoblja kada sam trebao pomoć. Vrlo je važno pomoći ljudima u ovoj situaciji. Donbas i Donjeck dali su mi puno. Ove mandarine samo su mali dar. Jako poštujem Donjeck. To je moj grad u kojem sam proveo 11 godina i tu sam sazrio kao nogometaš, ali kao i osoba. Moj roditelji, ali i Šahtar naučili su me da u teškim situacijama uvijek treba pomoći ljudima. To je moj životni moto, rekao je Darijo Srna.

– Ideja se pojavila već prije puno vremena. Zamolio sam pomoć oko prijevoza mandarina iz Hrvatske u Donjeck. Nisam to napravio da bi netko rekao: Bravo Darijo! Ovo je dar od srca. Uvijek ću podržati one kojima treba pomoć. Predsjednik kluba je jedini čovjek koji pomaže Donbasu svaki dan. Stoga i  mi igrači moramo napraviti sve što možemo da pomognemo. U prosincu ću poslati novu pošiljku humanitane pomoći u Donjeck. Svima nam nedostaje Donjeck, to je naš dom. Nadam se da ćemo unatoč svim problemima uskoro slaviti pobjede pred našim navijačima u Donbass Areni.

– Jako nam nedostaje Donbass Arena. Svaki dan čitam novine i pratim vijesti. Naakon svake utakmice kažem suigračima da svaki gol i svaku pobjedu posvetimo Donjecku i navijačima Šahtara, utvrdio je Srna.

Fotogalerija www.shakhtar.com

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.