Darijo Srna kreće na trenerski tečaj

Darijo Srna kreće na trenerski tečaj

Kapetan Šahtara i hrvatske nogometne reprezentacija Darijo Srna upisao je tečaj za dobivanje trenerske diplome...

Darijo Srna/Foto: shakhtar.com

Darijo Srna mogao bi poslije aktivne igračke karijere obnašati trenersku dužnost – zaključak je to proizašao iz činjenice da je hrvatski kapetan u Ukrajini upisao tečaj za dobivanje trenerske diplome.

Nogometaš Šahtara prvo će polagati A kategoriju, za koju mora odslušati 216 sati teorijskih predavanja (nakon čega može biti trener u drugoj ukrajinskoj ligi, ali i pomoćni trener u prvoj), a potom slijedi i polaganje za profesionalnu licencu, koja bi mu omogućila sjedanje na klupu prvoligaških klubova.

“Želim imati trenerske licence, no to ne znači nužno da se vidim kao trener u budućnosti. Trenutačno sam u Kijevu, imam dosta slobodnog vremena i želim to iskoristiti kako bih nešto naučio”, ogradio se Srna.

“U ovome me trenutku trenersko zvanje ne zanima pretjerano – to je teška, emotivna zadaća i ne znam kako bih se nosio s tim poslom – vjerojatno bi sve došlo s vremenom i iskustvom. Nije moj stil poslije karijere otvoriti neku trgovinu, vidim se jedino i isključivo u nogometu”, objasnio je hrvatski kapetan.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.