Darijo Srna: Pobjedu posvećujem djeci i roditeljima Donjecka

Darijo Srna: Pobjedu posvećujem djeci i roditeljima Donjecka

S jedne strane tragedija nas je šokirala, s druge strane dala nam je motivaciju da igramo još bolje, rekao je Srna

Darijo Srna/Getty Images

Uoči ogleda Lige prvaka između Šahtara i BATE Borisova u Donjecku se dogodila tragedija kada su dva dječaka smrtno stradala na igralištu dok su s prijateljima igrali nogomet.  Zbog situacije u Ukrajini Šahtar već neko vrijeme izbiva iz Donjecka, a utakmice igra u Lvivu.

– Nažalost, uoči utakmice saznali smo za stvari koje su se dogodile u Donjecku. S jedne strane tragedija nas je šokirala, s druge strane dala nam je motivaciju da igramo još bolje. Strašno je kada djeca pate u našem gradu. Oni su budućnost Ukrajine i Donjecka. Želim pobjedu posvetiti djeci i roditeljima Donjecka. Jako im je teško ovih dana i pomoći ćemo koliko možemo, rekao je Darijo Srna odgovorivši na pitanje je li bilo provokacija u Lvivu.

– Ne znam zašto bi trebalo biti provokacija, Šahtar je doveo Ligu prvaka u Lviv, rekao je hrvatski reprezentativac.

– Prvenstvo je dugo, u skupini Lige prvaka imamo šest utakmica i treba ih maksimalno iskoristiti. Što se tiče domaćeg prvenstva, zasad nikada nismo izgubili tri utakmice zaredom, ustvrdio je Srna koji je bio u središtu događanja i kod isključenja Khagushe, nogometaša BATE Borisova.

– Sve je bilo pošteno. Poznajem ovog suca, on voli disciplinu. Khagush mu je počeo odgovarati, napravio je to jedno tri ili četiri puta iako ga je sudac upozorio. Dobacivao je i meni i sucu koji je bio u blizini. Zato je zaradio drugi žuti karton, kaže Srna pohvalivši i momčadskog kolegu.

– Adriano je važan igrač za Šahtar i to pokazuje već nekoliko godina. Već je odavno zaslužio poziv u brazilsku reprezentaciju. Sada mu se sve vraća, momčad igra dobro i on puno zabija. Imamo puno brazilskih nogometaša koji bi mogli igrati u reprezentaciji, zaključio je Darijo Srna.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.