Darijo Srna: ‘Otac mi jako nedostaje, on mi je dao sve, ostvario sam sve snove zahvaljujući njemu’

Darijo Srna: ‘Otac mi jako nedostaje, on mi je dao sve, ostvario sam sve snove zahvaljujući njemu’

Gledati tako veliku reprezentaciju, igrače koji igraju u Realu, Barceloni, Juventusu... kako igraju pred praznim tribinama, to je stvarno nekorektno.

Bivši kapetan Hrvatske nogometne reprezentacije i igrač Shaktara Darijo Srna dao je intervju  za BHT i prisjetio se svog oca koji je preminuo tijekom Europskog prvenstva u Francuskoj.

Srna je za smrt oca saznao poslije utakmice protiv Turske na Europskom prvenstvu u Francuskoj, ali je izrazio veliku želju da nastupi u sljedećoj utakmici jer bi i njegov otac to želio.

Srnine suze za vrijeme himne uoči utakmice protiv Češke, dirnule su svijet, a zaplakao je i u intervjuu za BHT kada je pričao o ocu.

‘Da, jako mi nedostaje. On je imao ključnu ulogu u mojoj karijeri. Kad sam vidio što je sve radio, kako se odricao zbog mene i kakav je život imao… Nije bilo druge varijante, morao sam uspjeti.’

Darijo Srna EURO2016

Otkrio je i kako je njegov otac uz Hrvatsku volio i BiH.

‘Bio je veliki čovjek. Imao je dvije ljubavi, Bosnu i Hrvatsku. Koliko je god bio ponosan na mene i hrvatsku reprezentaciju, toliko mu je bilo žao kad Bosna izgubi. Imao je posebnu ljubav prema Bosni. Znam da je on sad sretan što vama dajem ovaj intervju.’

Dio Srninog intervjua pogledajte u videu ispod.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.