Dario Bašić: “U Azerbajdžanu tražimo prvo mjesto”

Dario Bašić: “U Azerbajdžanu tražimo prvo mjesto”

Dario Bašić, izbornik mlade nogometne reprezentacije do 17 godina, dao je izjavu pred put na kvalifikacijski turnir u Azerbajdžan.

{$alt}
http://hns-cff.hr/ foto: Drago Sopta

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 17 godina sljedećeg tjedna igra bitnu utakmicu u Azerbajdžanu gdje će se boriti za plasman na Europsko prvenstvo koje se održava u svibnju u Bugarskoj. Koncept kvalifikacija je takav da se naši mladi izabranici nalaze u skupini sa domaćinom Azerbajdžanom te jakim mladim reprezentacijama Portugala i Srbije, a za odlazak na EP potrebno je osvojiti prvo mjesto u skupini ili biti među najboljim drugoplasiranim reprezentacijama.

Komentar na predstojeće utakmice dao je Dario Bašić, trenutni izbornik mlade reprezentacije do 17 godina, koji je na tom mjestu naslijedio Luku Pavlovića: Nije lako otvarati protiv domaćina, ali to me veseli jer je za naše mlade igrače dobro da igraju što više utakmica pod pritiskom. Samo tako mogu postati pravi igrači i jednog dana nositi igru A-reprezentacije. Azerbajdžan smo gledali protiv Švicarske i Belgije i vjerujem da smo pronašli neke slabosti.” 

Također je spomenuo i ostale protivnike te konačan cilj mlade reprezentacije: “Uvijek je teško kada igramo protiv susjednih reprezentacija što donosi dodatni naboj. Što se Portugala tiče, o njemu ne treba previše niti govoriti. Riječ je o jednoj od najboljih reprezentacija Europe, ali naš cilj je plasman na Europsko prvenstvo, a vjerujem da smo dovoljno snažni da osvojimo prvo mjesto.”

Igrači koji će nas predstavljati u Azerbajdžanu su sljedeći: Adrian Šemper, Vinko Soldo, Borna Borovec, Davor Lovren, Adrian Blečić, Nikola Moro, Josip Brekalo, Karlo Igor Majić, Matej Hudećek, Borna Sosa, Marko Đira (Dinamo), Marko Prugovečki, Marin Karamarko (Hajduk), Maksim Oluić (Lokomotiva), Ivan Nevistić (Osijek), Ivan Markota (Split), Martin Erlić (Parma) i Mario Crnički (Bayern).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.