Dario Šarić izabran za najboljeg mladog igrača Europe u FIBA-inom izboru

Dario Šarić izabran za najboljeg mladog igrača Europe u FIBA-inom izboru

Šibenčanin (19) je uvjerljivo slavio s 2334 bodova ispred turskog reprezentativca Kenana Sipahija (946) i grčke nade Giannisa Antetokounmpa (742)

Dario Šarić/www.fibaeurope.com

Dario Šarić (19) izabran je za najboljeg mladog igrača Europe u izboru koji provodi europski ogranak FIBA-e. Šibenčanin je laskavu titulu zaradio u konkurenciji 12 mladih europskih nada. Šarić je prošle godine završio kao drugi u ovom izboru. No, nakon odličnih partija u dresu mlade reprezntacije Hrvatske i Cibone ove je godine odnio uvjerljivu pobjedu s 2334 bodova ispred turskog reprezentativca Kenana Sipahija (946) i grčke nade Giannisa Antetokounmpa (742).

Šarić je u 2013. godini Hrvatsku predvodio do osmog mjesta na U19 SP-u s prosjekom od 20,3 poena, 11,2 skoka i 4,2 asistencije, zaradivši izbor u najbolju petorku turnira. Potom je uslijedio i nastup u seniorskom dresu na Eurobasketu gdje 19-godišnji Šibenčanin nije bio samo prolaznik.

Izbornik Jasmin Repeša u Sloveniji mu je u prosjeku davao 17,7 minuta igre za 5,5 poena i 3,2 skoka po utakmici. Iako je prošlo tek pola sezone, Šarić je uvjerljivo vodeći u poretku za najkorisnijeg igrača ABA lige.

– Imao sam zadovoljstvo pratiti ovog mladića na Eurobasketu 2013. godine i nema sumnje da je ovo tek početak za njega. Ovo je tek vrh ledenog brijega što njega očekuje u nastavku karijere, objasnio je nakon izbora predsjednik FIBA Europe Cyriel Coomans.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.