Dario Šarić, junak Cibone i MVP ABA lige: Rad stvara prvake!

Dario Šarić, junak Cibone i MVP ABA lige: Rad stvara prvake!

- Moja filozofija je: ne možeš se roditi kao pobjednik, nego se pobjednikom postaje. A ja još od mlađih dana svaku utakmicu želim pobijediti, objašnjava junak Cibone

Dario Šarić/http://www.abaliga.com

Dario Šarić poharao je ovosezonsko izdanje regionalne ABA lige. Nakon što je izabran za najkorisnijeg igrača osnovnog dijela sezone, istu je čast zaslužio i nakon Final Foura na kojem je njegova Cibona u četvrtom pokušaju napokon osvojila naslov. Najveća nadolazeća zvijezda europske košarke u beogradskoj je Areni ostvarila nevjerojatne brojke.

Šibenčanin, koji je tek napunio 20 godina, u dvije je utakmice završnog turnira postigao 44 poena, ulovio 26 skokova i podijelio 13 asistencija! U finalu je tome još dodao i četiri blokade, više nego dovoljno da ga predstavnici medija zasluženo proglase MVP-em.

– Ušli smo u utakmicu bez pritiska. Znali smo da će Cedevita igrati disciplinirano, ali mi smo kao i u polufinalu furiozno krenuli…Ne znam, teško mi je govoriti o tome jer sam cijeli bio u utakmici. Taj neki košarkaški vic koji imam nam je možda donio pobjedu, objasnio je novinarima Šarić.

“Mesija hrvatske košarke”, kako ga mnogi vide, dodao je kako mu je ovo najznačajniji trofej u karijeri:

– Pa nije baš ni da mi karijera dugo traje, ha, ha. Bio sam u dvorani kada nam je Kecman dao onu tricu, a sjećam se i da mi je otac kao malom pričao o tadašnjoj jugoslovenskoj ligi. Zato mi je jako drago što sam osvojio nešto što je pandan tom starom prvenstvu. Također, sretan sam i što sam pobijedio trenera iz reprezentacije. Iako ću sada sigurno biti nadgledan cijelo vrijeme. Normalno, ako dobijem poziv.

MVP završnog turnira ABA lige je dodao kako mu liderska uloga, koja mu je doslovno dodijeljena sredinom sezone, nije teško pala.

– Dok smo bili kompletni volio sam govoriti kako imam sporednu glavnu ulogu. Ali, nije mi bilo teško otići korak više. Cijeli život se igram sa loptom, u mlađim kategorijama sam uvijek bio glavni. Moja filozofija je: ne možeš se roditi kao pobjednik, nego se pobjednikom postaje. A ja još od mlađih dana svaku utakmicu želim pobijediti, zaključio je junak Cibone.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.