DARIO ŠARIĆ NAJBOLJI JE ROOKIE U NBA POVIJESTI

DARIO ŠARIĆ NAJBOLJI JE ROOKIE U NBA POVIJESTI

Dario je postao prvi igrač u povijesti NBA lige koji je u svojoj rookie sezoni upisao 1000 poena, 500 skokova, 150 asistencija i 100 trica.

Dario Šarić notey.com

Ljudi koji žive uz i za Philadelphia 76erse uvjereni su da jedna stvar obilježava već skoro završenu sezonu 2016/17 – Dario Šarić je osoba koju bez problema mogu beskrajno obožavati. Razloga je naravno više:

Njegovi učinci – kao rookie u posljednja dva mjeseca bilježi 17.8 poena, 8.6 skokova i 3.0 asistencije, prosječno provodeći na parketu 36 minuta.

Njegova izdržljivost – s ozljedom lijeve noge on igra i dalje, i jedini je igrač s odigranih svih 79 utakmica u sezoni.

Njegova osobnost – iako svaku utakmicu shvaća najozbiljnije, pokazao je da ima zabavnu, zaigranu i šašavu stranu.

Kombinirani zajedno, ovi atributi omogućili su Šariću da odmah postane respektirajuća osobnost u svlačionici Sixersa, te momentalni hit u krugovima navijača.

Najbolji rookie u NBA povijesti

Nakon nagrade za rookieja mjeseca u veljači, Dario Šarić isto je priznanje dobio i do pred neki dan za ožujak. Iako, kao što je već spomenuto, ima manju ozljedu lijeve noge, on ne posustaje u svojim dobrim nastupima. Limitiran minutažom zbog ozljede, Šiši je u sinoćnjem porazu protiv Chicago Bullsa skoro upisao double-double učinak. Za 22 minute ubacio je 9 poena i ulovio 10 skokova, ali je i tim učinkom ispisao povijest.

Dario je postao prvi igrač u povijesti NBA lige koji je u svojoj rookie sezoni upisao 1000 poena, 500 skokova, 150 asistencija i 100 trica. Dakle prvi i jedini kojem je to uspjelo. Nije to ni Michael Jordan, ni Kobe Bryant, ni LeBron James, ni bilo tko drugi – to je DARIO ŠARIĆ. Isti onaj dečko za kojeg su mnogi govorili da nije dovoljno dobar za NBA ligu, e upravo on koji je najzaslužniji za košarkašku renesansu u ‘Rockyjevom gradu’.

Riječi njegovog trenera i prije ovog povijesnog uspjeha govore dovoljno o kakvom se igraču, a prije svega i osobi, zapravo radi. ”On nadilazi konkurentnost, on nosi srce na rukavima, on brine”, rekao je trener Brett Brown. ”Sve se svodi na riječ koja mnoge oslobađa – konkurentnost. Gledaš na tu kvalitetu, posebno u ovom gradu. Ako je nemaš, nemaš ništa. Zaista nemaš ništa bez toga u Philadelphiji. Dario je ima jako puno, a to je ono što on zapravo i jest. Ta stvar sviđa se njegovim suigračima, sviđa se ovim navijačima, a proizašla je iz poštovanja. I kako onda da ne respektiraš ovu njegovu igru?”

Jedna nevjerojatna sezona i godina. Nakon ovoga zasigurno će biti okrunjena onom nagradom koju mu svi već duže vrijeme pripisuju – Rookie of the Year!!!

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.