Dario Šarić: “Ove sezone biti ćemo još bolji!!”

Dario Šarić: “Ove sezone biti ćemo još bolji!!”

Šarić i Green csnbayarea.com

Dario Šarić, nakon izvrsne rookie sezone i ne baš izvrsnog EuroBasketa, vratio se klupskim obavezama. Na organiziranom NBA Media Day-u iznio je svoja mišljenja o prošloj sezoni, te očekivanja od nadolazeće sezone.

“Izmorio me loš rezultat na Eurobasketu”

Šibenčanin koji je, s prosjekom od 12.8 poena, 6.3 skoka i 2.2 asistencije, konkurirao za novajliju godine nakon turbulentnog ljeta vratio se u Philadelphiu. Turbulentnog jer se dosta povlače pitanja njegove loše igre na EuroBasketu,Šarić je i sam pri povratku u Philadelphiu izjavio: “Najviše me pshički izmorio loš rezultat na EuroBasket, prerano ispadanje, ali nadam se da ću biti spreman!”.

”Imamo izvrsnu mladu ekipu, a ove sezone to ćemo i pokazati”

Svjestan izvrsne prve sezone u najboljoj košarkaškoj ligi svijeta, Dario Šarić nada se i dalje dobroj minutaži unatoč kvalitetnom kadru kojim Sixersi raspolažu. “U boljoj sam ekipi nego prošle sezone. Kad u ekipu dođu igrači kakvi su došli ove godine, moraš biti zadovoljan s ulogom koju dobiješ. Smatram da imamo izvrsnu i ekipu i da ćemo to i pokazati!”

“Mogu im biti prijatelj i stariji brat koji će uvijek biti spreman pomoći s savjetom”

Pošto je već odradio jednu sezonu, a u ekipu su došli i rookieji, bio je upitan i ako će se smatrati njihovim mentorom. “Možda imam više profesionalnih utakmica u nogama, već sam i u Europi odigrao puno utakmica u Euroligi prije nego sam došao u NBA. Ali, pošto smo skoro ista generacija, mogu im dati tek poneki savjet. Mogu im biti prijatelj ili straiji brat, a mentorstvo nek preuzmu veterani. Nema smisla da stvaram pritisak recimo Fultzu ili Korkmazu, izjavio je Šarić.

Furkan Korkmaz bio mu je i suigrač u Efesu, a od ove sezone biti će suigrači i u Sixersima. “Jako sam sretan zbog toga. Puno smo s Furkanom pričali i u Turskoj, pitao me za savjet da li da ostane još jednu sezonu u Europi ili da se prijavi na draft. Znam da ću ja pomagati njemu i da će on pomagati meni!”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.