Dario Šarić: Hrvatska će biti jedno od ugodnijih iznenađenja SP-a u Španjolskoj!

Dario Šarić: Hrvatska će biti jedno od ugodnijih iznenađenja SP-a u Španjolskoj!

- Normalno da me NBA zanima. Igranje u toj ligi je san svakog dječaka koji se počne baviti košarkom. No, sve u svoje vrijeme, objašnjava Šarić

Dario Šarić

Hrvatska košarkaška javnost već se duže vrijeme najviše zabavlja pitanjem gdje će Dario Šarić nakon sezone. Njegov menadžer nedavno je izjavio da će najbolji mladi igrač Europe već ove sezone izaći na NBA draft, dodavši kako će još sezonu ili čak dvije odraditi u Europi:

– Još ništa nisam odlučio definitivno. U ovom su trenutku sve opcije i dalje otvorene. U sljedećih par dana ćemo sjesti i vidjeti kako i što dalje, objašnjava nadolazeća zvijezda hrvatske i svjetske košarke.

Osim Šarića (20) na ovogodišnjem NBA draftu se spominje i ime drugog hrvatskog dragulja Marija Hezonje (19). Prema prognozama američkih medija obojica bi se mogla smjestiti u prvih 10 pickova.

– Normalno da me NBA zanima. Igranje u toj ligi je san svakog dječaka koji se počne baviti košarkom. No, sve u svoje vrijeme, nastavlja Šarić kojega na ljeto očekuje nova reprezentativna avantura u dresu Hrvatske.

Nakon odlično odrađenog Eurobasketa u Sloveniji, Repešine trupe krajem ljeta nastupaju na svjetskoj smotri. Dario je u Sloveniji bio važan kotačić, na Pirinejima se očekuje njegov dodatni iskorak.

– Sigurno da se veselim ljetu. Teško je u ovom trenutku prognozirati medalju. Pogotovo jer će u Španjolskoj biti veliki broj ekipa koje mogu u borbu za medalje. No, mislim da ćemo biti dobri i da ćemo sigurno biti jedno od ugodnijih iznenađenja svjetske smotre. Da ćemo na najbolji način prezentirati hrvatsku košarku. Prisutan je jedan pozitivan trend u košarci u posljednje vrijeme i ja se nadam da će se to nastaviti i u Španjolskoj, dodaje Dario koji izaziva veliku pozornost gdje god se pojavi. Nakon dvoboja s Kvarnerom 2010 na Kozali desetak minuta se nije mogao maknuti s parketa jer se sva sila klinaca htijela slikati sa svojim novim idolom.

Kako on gleda na silnu pažnju?

– Nije to napor. Gušt mi je da me ta djeca doživljavaju kao nekog idola. Iako je to možda prerano za reći. Osim što je to čast to je i golemi pritisak. Svjestan sam da to povjerenje moram opravdati igrama na parketu, ali i svojim ponašanjem izvan terena, zaključuje Šarić.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.