Davis Cup: Australija ostvarila plasman u polufinale

Davis Cup: Australija ostvarila plasman u polufinale

Foto: SMP Images

Nakon što su još jučer Francuska i Srbija osigurale plasman u polufinale Davis Cupa, danas su isto učinili reprezentativci Australije. Naime, u prvom meču dana je prvi australski reket Nick Kyrgios sa 7-6, 6-3, 6-4 svladao Sama Querrya, te je tako osvojio ključni treći bod za Australiju.

Cijeli meč je bio prilično jednostran, budući da se 21-godišnji Australac lako, u tri seta obračunao s Querryem. Pritom je bila zanimljiva odluka američkog izbornika Couriera da Kyrgiosu suprostavi 25. igrača svijeta Querrya, umjesto prvog američkog reketa Socka. Doduše Sock je prethodnog dana igrao meč u parovima, stoga je vjerojatno Courier išao na kartu Querryeve svježine i činjenice kako je Amerikanac ove godine u polufinalu Acapulca svladao mladog Australca. Ipak, ovoga puta se nije isplatila kocka američkog izbornika kao u meču parova kada je iznenađujuće Johnsonu pridružio Socka.

Revijalni peti meč dvoboja su odigrali Sam Groth i John Isner, a Isner je slavio 7-6, 6-3, te je tako i postavio konačni rezultat dvoboja Australija – SAD 3:2.

Danas nam još preostaje saznati četvrtog polufinalista, koji će se odlučivati u dvoboju između Belgija i Italije, gdje na domaćem terenu Belgijanci vode 2:1.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.