Davis Cup: Borna Ćorić izgubio od Robina Haasea

Davis Cup: Borna Ćorić izgubio od Robina Haasea

Kvalifikacije za Svjetsku skupinu: Hrvatska - Nizozemska 1:1 (Robin Haase - Borna Ćorić 7:6, 6:1, 6:4, Mate Delić - Igor Sijsling 4:6, 6:4, 7:5, 6:2)

Borna Ćorić/HTS.hr

Robin Haase pobijedio je Bornu Ćorića 7:6, 6:1, 6:4 i donio Nizozemskoj prvi bod protiv Hrvatske. Nakon prvog dana rezultat je 1:1, u prvom ogledu Mate Delić svladao je 72. igrača svijeta Igora Sijslinga s 4:6, 6:4, 7:5, 6:2.

Hrvatska teniska reprezentacija može biti zadovoljna raspletom prvog dana. Ćorić je solidno odigrao protiv Haasea koji je odigrao na visokoj razini u ključnim trenucima, posebice kada je u pitanju početni udarac. Hrvatski tenisač svoju je priliku propustio u prvoj dionici koja je donijela zanimljiv tenis.

Nizozemac je bio opasniji na otvaranju meča, Ćorić je spasio break loptu u trećem gemu (1:1). Ništa jednostavnije nije bilo ni u petom gemu (2:2) u kojem je nizozemski tenisač imao nove dvije break lopte koje nije iskoristio.

Ćorić je na drugoj strani kod vodstva 5:4 stigao do dvije break prilike koje su ujedno bile set lopte, ali  ih nije uspio iskoristiti, a pritom je propustio veliku priliku da si osigura i treću set loptu. Ona je stigla kod rezultata 6:5, ali Nizozemac se ovoga puta izvukao neobranjivim servisom. Haase je prvi stigao do mini breka uz trinaestoj igri (3:2), a novom pogreškom Ćorića došao je do tri set lopte (6:3) Druga dionica nije donijela ništa dobro za Ćorića, Haase je odjurio na 4:1, a uskoro je stigao do drugog breaka i ujedno drugog seta.

Ćorić se pokušao vratiti u meč, u prvoj igri stigao je do break prilike, ali Nizozemac je opet bio odličan na početnom udarcu kada je bilo najvažnije. Nizozemac je pak iskoristio svoju priliku za break i poveo 3:2. Iako je Ćorić bio opasan, Nizozemac je uvijek imao potez više.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.