Čilić svladao Isnera i vratio Hrvatsku u igru

Čilić svladao Isnera i vratio Hrvatsku u igru

Davis Cup 2016.

Nakon velike pobjede Čilića i Dodiga u igri parova protiv braće Bryan,  Marin Čilić je u tri seta pobijedio Johna Isnera 7:6 (9), 6:3 i 6:4 i  vratio Hrvatsku u igru izjednačenjem ukupnog rezultata na 2-2.

U prvom setu nije bilo niti jednog breaka, u šestom gemu Isner je imao jedinu priliku kod 30:40, ali izvukao se Marin. Krenulo se u 13. igru, u kojoj nitko nije popuštao na početnom udarcu do 4-4, kad je prekrasnim backhandom Čilić napravio mini-break, ali odmah je uzvratio Isner, nakon jedne duže izmjene Marin je poslao loptu u mrežu. Kod 6-7 za Isnera je bilo  gusto, Marin je dobro izvukao set-loptu, a kod 8-8 Čilić je napao Amerikanca i nakon dugačke izmjene izborio set-loptu na svom servisu, no kod lakog udarca poslao loptu u mrežu. Ipak, uspijeva iskoristiti potom set-loptu na suparnikov servis.

Drugi set Marin je dobio sa 6:3, napravivši break u najboljem trenutku, kod vodstva 4:3. Poveo je 5:3 i potom mirno odservirao za vodstvo 2-0 u setovima.
Ista priča i u trećem setu, Marin je stisnuo Isnera kod 4:4 i poveo sa 5:4, iako je u tom gemu Amerikanac poveo 40:15. Osigurao si je Ćilić tako opet servis za set, što je mirno riješio te za dva sata i osam minuta igre osigurao pobjedu i ukupnih 2-2 u sudaru SAD-a i Hrvatske.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.