Davis Cup: Ćorić i Dodig se vratili u reprezentaciju

Davis Cup: Ćorić i Dodig se vratili u reprezentaciju

Marin Čilić je pokazao da je u odličnoj formi na Australian Openu.

Željko Krajan/Foto: facebook.com/DavisCupTennis

Izbornik hrvatske reprezentacije Željko Krajan prijavio je sastav za predstojeći susret prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Kanade, koji će se od 2. do 4. veljače održati u dvorani Gradski vrt u Osijeku, a osim Mate Pavića svi najbolji hrvatski tenisači su na popisu.

Prema novim pravilima sada će izbornici moći prijaviti pet igrača za susret što je za jedan više nego dosadašnja četiri, tako da će u slučaju ozljeda ili nekih drugih nepredviđenih događanja izbornici imati širi popis. Željko Krajan tako je pozvao Marina Čilića ( 6. mjesto na ATP ljestvici ), Bornu Ćorića (46.), Viktora Galovića (179.), te specijaliste za igru parova Ivana Dodiga ( 5. na ATP ljestvici parova ) i Franka Škugora ( 41. u paru ).

Novi kanadski izbornik, ujedno i igrač Frank Dancevic ( 365. na ATP ljestvici ) imat će debitantski nastup nakon što je zamjenio bivšeg izbornika Martina Laurendeaua. Kao igrač je dosad sudjelovao na 24 ogleda, a u njima skupio 18 pobjeda i 22 poraza, najveći uspjeh ostvario je 2013. kada je dogurao do polufinala gdje su izgubili 3:2 od Srbije. Dancevicu će se za susret u Osijeku osim njega odazvati i Denis Shapalov (50.), Vasek Pospisil (105.), Peter Polansky (139.) i Daniel Nestor ( 55. u paru ). Najveći udarac Kanade je neigranje Milosa Raonica koji se još nije oporavio od ozljede.

Marin Čilić ima priliku postaviti neke nove rekorde, ulaskom u dvoboj bit će mu to 22. ekipni nastup sa čime će se izjednačiti sa Ivanom Ljubičićem, tri pobjede dijele ga od izjednačavanja također s Ljubičićem kao igrač sa najviše ukupnih pobjeda (36), a na zadnjem meču prestigao je Ljubu kao igrač sa najviše pobjeda u singleu (24), te je u prilici podebljati rekord.

Susret u Osijeku bit će prvi međusobni dvoboj između Hrvatske i Kanade, a igrati će se na zemljanoj površini koja je već postavljena i spremna za treninge.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.