Davis Cup: Hrvatska opet bez Mate Pavića

Davis Cup: Hrvatska opet bez Mate Pavića

Marin Čilić i Borna Ćorić sa trenutnom formom bi trebali Hrvatsku odvesti u polufinale bez većih problema.

Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan u utorak je prijavio sastav za predstojeći susret četvrtfinala Svjetske skupine protiv Kazahstana, koji je na rasporedu od 6. do 8. travnja u Varaždinu, a u njemu ponovo nema trećeg igrača parova na svijetu Mate Pavića.

Dvojica najbolje rangiranih igrača u pojedinačnoj konkurenciji, Marin Čilić (3.) i Borna Ćorić (36.) predvode hrvatski sastav, a u postavi su još Viktor Galović (187.), Ivan Dodig (8. na listi igrača parova) i Nikola Mektić (32. u paru). Jedina promjena u odnosu na prvo kolo sa Kanadom je poziv Mektiću umjesto Franka Škugora.

Kazahstan je u prvom kolu bio bolji od Švicarske sa 4:1, a igrali su Dmitry Popko, Mikhail Kukushkin, Timur Khabibulin, Aleksandr Nedovyesov, te Roman Khassanov.

Bit će to prvi susret ovih dviju reprezentacija, a igrat će se u Areni Varaždin na zemljanoj podlozi, koja se počela postavljati u ponedjeljak.

Ulaznice za susret mogu se kupiti u sustavu ulaznice.hr bilo u internetskoj prodaji, bilo u nekoj od ovlaštenih poslovnica, i to još uvijek kao komplet za sva tri dana (150 ili 200 kuna, ovisno o sektoru), ili kao pojedinačne ulaznice (za petak ili nedjelju po 80, a za subotu po 75 kuna).

Pobjednik susreta Hrvatska – Kazahstan će u rujanskom polufinalu igrati protiv boljeg iz okršaja SAD – Belgija. Ukoliko Hrvatska savlada Kazahstan bit će u polufinalu domaćin, bez obzira tko bi bio suparnik.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.