Davis Cup: Iz Zadra prema još jednom finalu!

Davis Cup: Iz Zadra prema još jednom finalu!

Hrvatska Davis Cup foto: facebook.com/DavisCupTennis

Susret Hrvatske i Francuske u polufinalu Davis Cupa bit će izuzetan sportski događaj, ali i sjajna prilika za promociju Zadra i Hrvatske na francuskom tržištu. Uz to i prilika da hrvatski tenisači nastave s uspjesima i sasvim se približe još jednom osvajanju naslova u ovom natjecanju.

Bio je to ‘sukus’ izrečenog na konferenciji na novinare održanoj u srijedu u Zadru, povodom predstojećeg okršaja Hrvatske i Francuske u polufinalu neslužbenog svjetskog prvenstva. Susret je na rasporedu od 16. do 18. rujna u zadarskoj dvorani “Krešimir Ćosić”, koja će za tu priliku moći smjestiti oko 7500 gledatelja.

“Bez sumnje ovo je najveći sportski događaj godine u Zadru, ali svakako i jedan od najvećih sportskih događaja uopće u našem gradu. Zadar cijeni sport i sportaše, pa nas i ta činjenica čini ponosnima. Ovo će biti veliki događaj i u sportskom i u turističkom smislu, a još se jednom potvrđuje da je izgradnja ove dvorane u Zadru bila pun pogodak”, rekao je gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta.

Bit će ovo drugi put da će Zadar ugostiti hrvatske tenisače, nakon što je to učinjeno 2008. u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu (i pritom pobijeđen Brazil rezultatom 4:1). Zašto se Davis Cup reprezentacija vratila u Višnjik, a nisu izabrani Zagreb ili Split, koji su također kandidirali, objasnio je predsjednik Hrvatskog teniskog sveza Franjo Luković.

“Dva su faktora. Ovdje je fantastična dvorana koja ispunjava uvjete te odlična podrška koju očekujemo, uz temperamentnu publiku. Također, susretljivost domaćina, koji je prihvatio biti suorganizator. Imali smo i financijski atraktivniju ponudu, ali ukupno je ocijenjeno da je Zadar najbolji za organizaciju, uz dodatnu popularizaciju tenisa”, rekao je Luković.

Ulaznice bi u prodaju trebale krenuti za petnaestak dana, a cijene su određene u skladu s mogućnostima hrvatskih ljubitelja tenisa, kako je pojasnio direktor Športskog centra Višnjik Denis Karlović:

“Za mjesta od prvog do dvadesetog reda cijena će biti 90 kuna za dane pojedinačnih mečeva te 70 kuna za subotu, a paket za sva tri dana stajat će 200 kuna. Za mjesta od 21. reda nadalje cijena će biti 70, odnosno 50 kuna,te 150 za paket.”

Izvršni direktor HTS-a Miroslav Zečić istaknuo je zadovoljstvo što je Hrvatska napokon domaćin  i da se pomalo ostvaruje dugoročni plan.
“U suradnji s igračima i izbornikom Krajanom u posljednje dvije i pol godine stalno smo radili na ostvarenju uvjeta koji bi mogli dovesti do još jednog osvajanja Davis Cupa. I unutar momčadi i izvan nje.”

Najavljen je dolazak oko tisuću francuskih navijača, što je istovremeno pozivnica hrvatskim navijačima da postignu protutežu i postanu, kako je istaknuto, “peti igrač”. Prve najave govore da će Francuska stići u najačem sastavu (četiri nominirana igrača i dvije rezerve za trening, koje mogu uskočiti do sat vremena prije izvlačenja), a bude li tako Hrvatsku svakako čeka težak posao. Naime, prošlu godinu su čak desetorica Francuza završila među sto najboljih na svijetu (samo je Španjolaca bilo više).

Pobjednik ovog susreta u finalu će igrati s boljim iz okršaja Velika Britanija – Argentina.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.