Davis Cup: Marin Čilić i Michal Przysiezny otvaraju ogled Poljske i Hrvatske

Davis Cup: Marin Čilić i Michal Przysiezny otvaraju ogled Poljske i Hrvatske

Marin Čilić i Michal Przysiezny na teren će izaći u petak od 16 sati nakon čega slijedi ogled Borne Ćorića i Jerzyja Janowicza

foto facebook Hrvatski teniski savez

Marin Čilić i  Michal Przysiezny otvorit će Davis Cup meč između Poljske i Hrvatske, dok će nakon njih na teren izaći Borna Ćorić i Jerzy Janowicz. Ostvarile su se tako hrvatske želje da Čilić odigra prvi meč i donese Hrvatskoj prvi bod. Prvi meč na rasporedu je od 16 sati.

Raspored igranja, petak, 16 sati: Marin Čilić – Michal Przysiezny, slijedi Borna Ćorić – Jerzy Janowicz; subota, 16 sati: Marin Draganja, Mate Pavić – Mariusz Fyrstenberg, Marcin Matkowski; nedjelja, 12 sati: Marin Čilić – Jerzy Janowicz, slijedi Borna Ćorić – Michal Przysiezny.

– Ima i Borna šansu u svom meču, ali je bolje kad povedeš 1-0, pa drugi igrač suparničke momčadi osjeća veći pritisak. Nadao sam se tom ždrijebu i barem nam je to za sada išlo na ruku. Ključno je, međutim, da se osvoje tri boda, to je ono što se na kraju broji, rekao je izbornik Željko Krajan nakon ždrijeba.

Na pitanje kakva je situacija s Ćorićevim problemima sa žuljem na nozi, zbog čega je neplanirano odigrao samo jedan turnir u SAD-u tijekom ožujka, dodao je:

– Sve je sada u redu. Prošlo je dosta vremena, već nekoliko dana trenira punim intenzitetom i nema nikakvih naznaka da bi ozljeda mogla predstavljati problem.

Od Marina Čilića se puno očekuje.

– I inače je u ovom natjecanju uz igranje vezana obaveza više, jer ne igraš samo za sebe, nego i za svoju zemlju i suigrače. To je poseban izazov. Mi smo, drugim riječima, u Varšavu došli pobijediti kao momčad, a ne kao pojedinci. Mislim da sam ovih godina pokazao da u ovakvim situacijama mogu igrati dobro i vjerujem da se po tom pitanju ništa neće promijeniti ni ovog vikenda, rekao je Čilić. Njegov suparnik u petak bit će tenisač koji je trenutno 73. na pojedinačnoj ATP listi.

– Znam da voli igrati na brzoj podlozi, a jedne godine je u Wimbledonu pobijedio i Ivana Ljubičića. Znam da ima odličan servis i forhend, tako da s njim treba biti oprezan i ne podcjenjivati njegove mogućnosti. Opet, moram respektirati sebe i želim ući u meč dosta agresivno, biti taj koji vodi igru. Nadam se da ću doći do pobjede, mislim da sam za to spreman, pa da Borni malo smanjim pritisak, jer će mu definitivno biti breme na leđima protiv Janowicza. Dosta je velik pritisak i odgovornost i nadam se da će se Borna nositi s tim, rekao je Čilić.

Ćorića čeka vodeći poljski tenisač jerzy Janowicz, 21. tenisač svijeta. Može li 17-godišnjak u tom meču donijeti bod Hrvatskoj?

– Ako ćemo gledati rang listu ja nemam velike šanse, ali tenisač nikad ne ulazi u meč misleći da će izgubiti, nego uvijek traži šansu da pobijedi. Tako će biti i sa mnom: zna se tko je favorit, zna se tko je Janowicz i pogotovo kako igra na ovakvim brzim podlogama, no ako se pojavi bilo kakva šansa ja ću ju nastojati iskoristiti, rekao je Ćorić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.