Davis Cup, Marin Čilić: “Svi igrači će igrati manje za reprezentaciju, što je odlično“!

Davis Cup, Marin Čilić: “Svi igrači će igrati manje za reprezentaciju, što je odlično“!

Slažete li se s našim najboljim tenisačem?

Marin Čilić i Ivan Dodig. Foto: www.facebook.com/DavisCupTennis

Međunarodni teniski savez ITF najavio je da bi se od sljedeće godine format Davis Cupa mogao drastično promijeniti, a izgleda kako naš najbolji tenisač Marin Čilić podržava tu odluku.

Naime, u razgovoru za Tennis Podcast treći tenisač svijeta izjavio je da će promjenu sustava natjecanja podržati 99 posto igrača jer će se tako njihove obveze igranja za reprezentaciju smanjiti sa četiri tjedna na svega jedan tjedan godišnje.

Da podsjetimo, ITF je najavio da će se sustav natjecanja Davis Cupa promijeniti na način da će se svake godine krajem studenog najboljih 18 reprezentacija okupiti na jednom mjestu i unutar jednog tjedna odlučiti o pobjedniku prestižnog reprezentativnog Svjetskog kupa.

“Igrači su već godinama pokušavali objasniti ITF-u potrebu za promjenom formata jer je preteško u tom natjecanju igrati četiri tjedna godišnje i to svake godine. Različiti su se tu prijedlozi spominjali, mijenjanje sustava bodovanja, igranje svake druge godine i slično, no ova vijest je jako dobra za tenis. Naše obveze igranja za reprezentaciju smanjuju se što je odlično, sa četiri tjedna na samo jedan tjedan godišnje“, iznenađujuće je izjavio Čilić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.