Davis Cup: Marin Čilić velikim preokretom protiv Jerzyja Janowicza donio Hrvatskoj ukupnu pobjedu!

Davis Cup: Marin Čilić velikim preokretom protiv Jerzyja Janowicza donio Hrvatskoj ukupnu pobjedu!

Hrvatska - Poljska 3:1 (Marin Čilić - Jerzyj Janowicz 3:6, 6:7, 6:4, 6:1, 6:3)

Marin Čilić/Getty Images

Hrvatska muška teniska reprezentacija pobijedila je Poljsku u meču 2. kola Prve skupine (euroafrička zona) protiv Poljske. Čilić je nakon velike borbe nadoknadio 0:2 u setovima protiv Jerzyja Janowicza 3:6, 6:7, 6:4, 6:1, 6:3.

Kakva je to bila borba uz glavnom gradu Varšave, Janowicz je došao na korak da u potpunosti zakomplicira ogled Hrvatske i Poljske nakon što su hrvatski tenisači prvi dan imali vodstvo 2:0.

U petom setu Čilić je kod 1:2 spasio break loptu, a onda je oduzeo servis protivniku za 4:3. Čilić je bio siguran za 5:3 na početnom udarcu, a igra poljskog tenisača u tom trenutku se raspala i gubitkom novog servisa okončan je meč!

Janowicz je dominirao u prva dva seta, bio je potpuna suprotnost u odnosu na petak kada je izgubio od Borne Čorića. Čini se da mu je uloga autsajdera odgovara, te je uz dobar servis redovitio prijetio na Čilićevom početnom udarcu.

Čilić je u četvrtom setu stigao do breaka kod 5:4 čime si je otvorio put u četvrti set kojega je lako riješio u svoju korist.  Ukupno, rezultat je na kraju 4:1, jer je Borna Ćorić bez borbe došao do boda protiv Michala Przysieznog.

 

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.