Davis Cup: Nizozemska – Hrvatska 1:1

Davis Cup: Nizozemska – Hrvatska 1:1

- Mate je u formi, dobar je na zemlji, kao da je već odigrao deset mečeva u Davis Cupu. Borna je imao svoje šanse protiv Haasea koji je bio pod velikim pritiskom, kaže Krajan

Hrvatska teniska reprezentacija u Amsterdamu/Foto HTS

Nitko nema prednost nakon prvog dana kvalifikacijskog susreta za Svjetsku skupinu između Nizozemske i Hrvatske u Amsterdamu! Poslije prva dva pojedinačna dvoboja rezultat je 1-1, što jamči da će odluka o ukupnom pobjedniku pasti u nedjelju, a jasno je da će onaj tko bude uspješniji u subotnjem okršaju parova napraviti veliki korak prema trijumfu.

– Prije početka meča bio sam vrlo nervozan, osjećao sam pritisak jer je taj bod vrlo bitan. Kad je počeo meč opustio sam se i samo sam razmišljao o igri, kako ću graditi poene da bih pobijedio. Razmišljao sam samo o igri, tražio njegove nedostatke. A nakon što sam iskoristio meč loptu osjećaj je bio nevjerojatan. Pogotovo zato što je bod ostvaren za Hrvatsku i što je vrlo važan,  rekao je Delić.

Rezultati: Igor Sijsling – Mate Delić 6:4, 4:6, 5:7, 2:6, Robin Haase – Borna Ćorić 7:6 (4), 6:1, 6:4. Subota, 15 sati: Thiemo de Bakker, Jean-Julien Rojer – Marin Čilić, Marin Draganja. Nedjelja, 13 sati: Robin Haase – Mate Delić, slijedi Igor Sijsling – Borna Ćorić.

Sijsling je u jednom trenutku vodio 6:4, 4:3 uz servis, no onda je Delić proigrao izvrsno i bio za klasu bolji od suparnika.

– Atmosfera je bila dobra, cijeli tim me podigao i ‘nabrijao’, bio uz mene kad sam imao probleme s grčevima. Rekao sam sam sebi, makar me iznijeli s terena poginut ću za taj bod i za Hrvatsku“, rekao je Delić i dodao:

– Mislim da mogu igrati puno bolje od ovoga. Nisam ni gledao koji je na rang listi, doživio sam ga kao igrača kojeg mogu pobijediti. Samo sam pokušavao naći njegove mane u današnjoj igri i pretvoriti ih u moju korist.

Haase je izjednačio na 1:1 poslije dvoboja koji bi možda imao sasvim drugačiji rasplet da je Ćorić u prvom setu iskoristio prilike koje je imao. Bile su to dvije set-lopte kod 5:4 i još jedna set lopta kod 6:5.

– Prvi set je bio dobar. Imao sam tri set lopte, a na drugu mi je izašao retern na kojem sam riskirao i koji bi bio ‘winner’ da sam pogodio. Netko će reći da nisam trebao riskirati, netko da jesam, ja sam se odlučio na rizik i nije uspjelo. Kasnije je Haase podigao igru na maksimum i nisam imao šanse. Pogotovo u drugom setu. Kad bih došao bliže on je uvijek servirao odlično, rekao je Ćorić
Ćorić je imao šansu za povratak u meč u trećem setu i kod 3:4 i kod 4:5, jer je u oba navrata imao 0-30, no nije uspio, pa je Haase izjednačio na 1-1 i tako „poništio“ Delićevu pobjedu nad Sijslingom.

– Mate je odigrao odlično, bio je to fenomenalan meč, čestitam mu. U subotu su parovi, to je važan meč, ako pobijedimo mislim da je 80% šansi da će u nedjelju biti 3:1 i da moj meč sa Sijslingom neće ni biti potreban, dodao je Ćorić.

Ukupnu ocjenu dana dao je izbornik Željko Krajan.

– Zadovoljni smo nakon prvog dana. Da je netko rekao da će biti 1-1 sigurno bismo to potpisali. Mate je u formi, dobar je na zemlji, ali nisam znao kako će reagirati igrajući prvi put u Davis Cupu. Kao da je već odigrao deset mečeva u Davis Cupu i siguran sam da će mu ovo pomoći u budućnosti. Borna je imao svoje šanse protiv Haasea koji je bio pod velikim pritiskom. Jednostavno mu se rizik nije isplatio, rekao je Željko Krajan.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.