Davis Cup: SAD u trileru smanjio zaostatak

Davis Cup: SAD u trileru smanjio zaostatak

Foto: Jack Sock i Steve Johnson/SMP Images

U četvrtfinalu Davis Cupa u Brisbaneu, domaćin Australija je nakon prvog dana imala 2:0, stoga je već u meču parova mogla zaključiti dvoboj sa SAD-om. No, nakon više od 2 sata i 30 minuta velike borbe, Amerikanci su sa 3-6, 6-3, 6-2, 2-6, 6-3 pobijedili Australce i tako ostali u igri za četvrtfinale.

Odlučujući potez je povukao izbornik SAD-a Jim Courier, koji je suprotno prvotnim najavama na teren poslao kombinaciju Johnson/Sock. Naime, Querry je bio najavljen kao par Johnsonu, no Courier je povjerenje odlučio dati Jacku Socku, koji je prvog dana dvoboja izgubio meč od Thompsona. Iznenađenje je tim veće što je Australac Peers jedan od najboljih igrača svijeta u parovima, no Peers i Groth nisu imali rješenja za raspoložene Amerikance.

Ključni meč sutra igraju prvi reketi Australije i SAD-a, Nick Kyrgios i Jack Sock. Ujedno će to i biti prvi veliki dvoboj 16. i 15. tenisača svijeta, budući da su se pred tri godine susreli jednom na ‘challenger’ turniru. Tada je uspješniji bio Kyrgios koji je u finalu preko Socka i osvojio taj turnir, no navedeni podatak neće apsolutno ništa značiti u sutrašnjem meču koji bi mogao odlučivati o ukupnom pobjedniku ovog četvrtfinalnog para.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.