Davis Cup: Shapovalov izjednačio rezultat

Davis Cup: Shapovalov izjednačio rezultat

Za sutrašnji meč parova najavljeni su Škugor i Dodig za Hrvatsku, te Nestor i Pospisil za Kanadu.

Nakon pobjede Borne Ćorića nad Vasekom Pospisilom, drugi kanadski tenisač Denis Shapovalov pobijedio je našeg Viktora Galovića  u drugom današnjem meču, te je rezultat nakon prvog dana izjednačen 1:1.

Na otvaranju meča mladi Shapovalov je odmah iskoristio prvu priliku za obrat, koju je uz velike poteškoće kod vodstva 2:1 uspio zadržati do kraja seta. U drugom setu je Viktor vrlo dobro igrao, spasio je na početku seta četiri break lopte, zatim je kod 2:1 i sam imao dvije prilike da dođe do breaka, ali Shapovalov je dobro servirao i izvukao se, te kod rezultata 4:4 uspio doći do breaka i drugog seta. U trećem setu Viktor se držao do 2:2, a onda Denis ubacuje u višu brzinu i sa četiri gema u nizu donosi bod Kanadi.

Shapovalov je bio superioran na svome servisu, imao je 10 as servisa, naspram Galovićevog jednog, bolji je bio i u winnerima sa 24 naspram 10, a obojica su napravila 48 neprisiljenih pogreški.

Moglo bi se reći da je 1:1 nakon prvog dana očekivani rezultat s obzirom da je izbornik Željko Krajan dao odmor našem prvom reketu Marinu Čiliću da se odmori za posljednji dan nakon napornog Australian Opena, a Marina možemo očekivati i sutra da uskoči u igri parova umjesto Franka Škugora, te zajedno sa kumom Ivanom Dodigom donese hrvatskoj drugi bod.

Viktor Galović – Denis Shapovalov  4:6, 4:6, 2:6

ostali rezultati svijetske skupine:

Australija – Njemačka 1:1

Japan – Italija 1:1

Kazahstan – Švicarska 2:0

Španjolska – V.Britanija 1:1

Belgija – Mađarska 2:0

Francuska – Nizozemska 1:1

Srbija – SAD 0:1

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.