Davis Cup: Srbija u četvrtfinale s maksimalnih 5:0

Davis Cup: Srbija u četvrtfinale s maksimalnih 5:0

Srbijanska Davis Cup reprezentacija nije Hrvatima ostavila niti malo šanse za uzimanje makar počasnog boda te ih je iz Kraljeva ispratila s konačnih 5:0.

Srbijanska reprezentacija/Foto: facebook.com/DavisCupTennis - Srđan Stevanović

Gotov je Davis Cup meč 1. kola Svjetske skupine u Kraljevu, gdje je mnogobrojna srbijanska publika mogla svjedočiti potpunom razbijanju hrvatskih tenisača. Bili na terenu nominalno prvi ili drugi reket, ili čak četvrti, peti (ako pogledamo sastav Lijepe naše), epilog je bio isti – poraz.

Posljednjeg dana igranja u Sportskoj hali u Kraljevu nije bilo najjačih vedeta, lopticu su prebacivale mlade snage, a pokazalo se da Srbi nisu “mlatili praznu slamu” kad su prije ogleda najavljivali da će se lako obračunati s desetkovanim susjedima.

Nije bilo trojice najjačih “na papiru” – Marina Čilića, Ivana Dodiga i Ive Karlovića, pa su kockaste predvodili mlađahni Borna Ćorić, “zeleni” Franko Škugor, još uvijek samo talentirani Mate Delić te specijalist parova Marin Draganja. No, i takav je sastav mogao i morao više – osvojiti makar bod bila je želja svakog realnog Hrvata koji je pratio susret, ali na koncu ni to nije dobio.

Franko Škugor u posljednjem je meču dana “trajao” samo sat i dvadeset minuta, bolji je od njega s rezultatom 6:4, 6:1 bio Filip Krajinović, koji je tako i održao besprijekoran rezultat u nacionalnom sastavu – nikad do sada, naime, nije poražen igrajući Davis Cup.

Prevelikih uzbuđenja nije bilo ni u posljednjem meču između Mate Delića i Viktora Troickog; napeto je bilo sve do 3:3 u prvome setu kad je Delić propustio iskoristiti makar jednu od četiri ponuđene break šanse, a iskusni je srbijanski tenisač nakon toga osjetio pogodan trenutak i projurio do konačnih 6:4, 6:3.

Troicki je još je jednom istaknuo važnost vrhunske atmosfere koju su sva tri dana iz Kraljeva prenosili svi svjetski mediji. “Sjajno je što smo pobijedili s maksimalnim rezultatom, a još bolje što je ozračje bilo odlično. Kraljevo je zaslužilo ovakav događaj, osjećali smo se kao kraljevi.”

Srbija – Hrvatska 5:0:
Filip Krajinović – Franko Škugor 6:4, 6:2
Viktor Troicki – Mate Delić 6:4, 6:3

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.