Davis Cup: ‘Treba dati maksimum i pokušati igrati na pobjedu’

Davis Cup: ‘Treba dati maksimum i pokušati igrati na pobjedu’

„Velika je čast biti dio hrvatske reprezentacije u Davis Cupu", izjavio je hrvatski reprezentativac Ante Pavić.

foto: HTS

Danas je na rasporedu izvlačenja parova za susret prvog kola Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Španjolske u Osijeku, pa se može reći da su se pripreme sasvim približile kraju. Od četvorice hrvatskih igrača (Franko Škugor, Nikola Mektić, Ante Pavić i Marin Draganja) samo Ante Pavić još nije osjetio kako je biti članom reprezentacije u ovom natjecanju.

„Velika je čast biti dio hrvatske reprezentacije u Davis Cupu. Atmosfera je sjajna, svi dečki su super, odlično se trenira i jako sam zadovoljan s ova tri dana. Prvi dan nam je lopta skakala visoko, jer je podloga bila nova, no sada nakon dva-tri dana se ‘utabala’ i dosta smo zadovoljni s brzinom i odskokom lopte. Mislim da odgovara svim dečkima“, kaže Ante Pavić, koji je trenutno 486. na pojedinačnoj ATP listi. Najbolji mu je plasman 132. mjesto, na koje je stigao 2014. godine, koja mu je ujedno bila i najuspješnija do sada,prošao je kvalifikacije i ušao u drugo kolo glavnog turnira u Wimbledonu, bio u osmini finala ATP turnira u Newportu, igrao u finalu ATP Challengera u kanadskom Rimouskiju…

Španjolci su u Osijek doveli Roberta Bautistu Aguta (16.), Pabla Carreña Bustu (26. pojedinačno i 17. u paru), Feliciana Lópeza (33. pojedinačno i 12. u paru) i Marca Lópeza (10. na rang listi igrača parova). Rafael Nadal je odustao zbog umora, a Pavić je to komentirao rekavši: „ Bez Rafaela Nadala će nam biti lakše, ali igrači koji su ovdje su među dvadeset i trideset igrača. Definitivno će biti jako težak zadatak. Mislim da svi imamo nekakvog iskustva s vrhunskih mečeva s ATP i Grand Slam razine. Definitivno nismo ‘pali s Marsa’, da nam je ovo prvo iskustvo s vrhunskim igračima. Koga god izbornik bude stavio da igra treba dati svoj maksimum i pokušati igrati na pobjedu“, kaže Pavić.

Izvlačenje parova bit će u 12 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, kada će biti određen raspored igranja za cijeli vikend. U petak  od 15 sati će prvi hrvatski tenisač igrati protiv drugorangiranog Španjolca te potom drugorangirani hrvatski igrač protiv najboljeg Španjolca.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.