Davis cup: Veliki preokret za vodstvo!

Davis cup: Veliki preokret za vodstvo!

Veliki preokret.

Fantastičan meč odigrali su parovi Davis cup reprezentacija Hrvatske i Kanade. Naša kombinacija Dodig/Čilić nakon pet setova i velike borbe savladala je Kanađane Danijela Nestora i Vaseka Pospisila.

Loše su “kumovi” ušli u susret, Kanađani su se dobro pripremili. Return nije služio, a kanadska kombinacija ubijala nas je servisom. Nakon 70 minuta Kanada je imala laganih 2:0 (2:6, 3:6) i Hrvatska se našla u nezavidnoj situaciji. I treći set je loše počeo. Pospisil i Nestor imali su 4:1 i činilo se da će lako do pobjede. No,onda se bude Dodig i Čilić. Osvajaju pet gemova zaredom i smanjuju rezultat na 2:1 u setovima.

U četvrtom setu igrao se dobar tenis. Naši su odlično returnirali te prave break kod 5:5. To je bilo ključno i Dodig je dobrim servisom izborio peti set. U petom setu Kanada se potpuno raspala, a publika je dizala naše igrače. Čilić i Dodig su prohujali setom pobijedivši 6:2 i uslijedilo je veliko slavlje reprezentativaca i navijača.

Marin Čilić je nakon susreta izjavio da je ključan bio return, koji je proradio polovicom trećeg seta. Valja spomenuti da je Dodig cijeli meč igrao s ozljedom.

Pobjedu sutra Hrvatskoj ima priliku donijeti Ćorić, koji igra protiv Shapovalova. Ukoliko ne uspije, Čilić će imati popravni protiv Polanskog ili Pospisila.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.