Davor Šuker, predsjednik HNS-a: Stipe je prepoznao trenutak kada je vrijeme za oproštaj

Davor Šuker, predsjednik HNS-a: Stipe je prepoznao trenutak kada je vrijeme za oproštaj

- U ime Saveza i svoje osobno želim mu puno zdravlja, sreće i uspjeha u ostatku klupske karijere, izjavio je za službenu stranicu HNS-a Šuker

Davor Šuker/Foto: Arsen Miletić

Hrvatska reprezentacija ostala je i bez trećeg člana nakon Svjetske smotre u Brazilu. Nakon Eduarda i Vukojevića od kockastog dresa oprostio se i dugogodišnji vratar Stipe Pletikosa.

Izdanak Hajduka na vrata A reprezentacije je prvi puta stao 10. veljače u Splitu. Praktički od tada obnašao je funkciju prvog vratara.  Tu je poziciju nakratko izgubio tijekom EURO-a 2004., najviše zbog zbog neugodne ozljede butnog mišića koja mu je kasnije zadavala mnoštvo problema tijekom epizode u Ukrajini.

Rođeni Splićanin, podrijetlom iz Miljevaca, hrvatsku mrežu čuvao je na pet velikih natjecanja – na europskim prvenstvima 2008. i 2012. godine te svjetskim smotrama 2002., 2006. i 2014. godine.  Sa 114 “kapica”, drugi je na ljestvici hrvatskih reprezentativaca po broju nastupa iza aktualnog kapetana Darija Srne

“Hobotnica”, kako su ga prozvali navijači splitskog Hajduka, 2002. godine je u izboru Večernjeg lista proglašen najboljim igračem Hrvatske. Od 1972. pa sve do danas samo je još Zoran Simović kao vratar dobio tu nagradu.

Predsjednik HNS-a, Davor Šuker, zahvalio se na službenim stranicama HNS-a Pletikosi na doprinosu reprezentaciji:

– Stipe je prepoznao trenutak kada je vrijeme za oproštaj i mi to svi respektiramo. Ostavio je uistinu veliki trag u dresu Hrvatske i kao vratar i kao čovjek i na tomu mu se od srca zahvaljujemo. U ime Saveza i svoje osobno želim mu puno zdravlja, sreće i uspjeha u ostatku klupske karijere.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.