Dean Nemec, izbornik ženske kadetske reprezentacije za HR: Klubovi bi trebali više ulagati u vlastiti pogon

Dean Nemec, izbornik ženske kadetske reprezentacije za HR: Klubovi bi trebali više ulagati u vlastiti pogon

- Protekli smo tjedan odradili proljetne pripreme. Radilo se sa čak trideset igračica. Dobio sam sliku, raščistio neke dileme objašnjava Nemec

Dean Nemec

Dean Nemec zasigurno je jedan od najzahvalnijih sugovornika o ženskoj košarci. Voditelj stručnog programa u zagrebačkoj Trešnjevci kao trener omladinskih kategorija u proteklih je 15 godina čak osam puta bio prvak Hrvatske u kategoriji kadetkinja, sedam puta u kategoriji mlađih kadetkinja i jednom u kategoriji juniorki.

Osvajač je brončane medalje sa Europskog prvenstva kadetkinja, te je redovito uključen u trenerski rad sa kadetskim i juniorskim reprezentacijama Hrvatske. Početkom godine potvrđen je kao izbornik ženske kadetske reprezentacije koju ovoga ljeta očekuje Europsko prvenstvo u Mađarskoj:

– Protekli smo tjedan odradili proljetne pripreme. Radilo se sa čak trideset igračica. Dobio sam sliku, raščistio neke dileme i na ljetne pripreme u lipnju krećemo odlučni da ostanemo u A diviziji kao prvim ciljem, a vjerujem da cure mogu i bolje, objašnjava izbornik kadetkinja.

Hrvatska je u Debrecenu smještena u skupinu B zajedno sa Španjolskom, domaćinom i Srbijom. Kako izbornik komentira skupinu?

– Imamo jako tešku grupu ali treba prestati tražiti alibije i prihvatiti se rada kako igračice i treneri tako i klubovi u cjelini.

Trešnjevka 2009 je klub poznat po radu s mladim igračicama. Kako trener zagrebačkog kluba vidi kvalitetu ženske A-1 lige?

– Kvaliteta A1 lige je solidna i ne treba od toga raditi problem veći nego sto stvarno jest. Veći problem je sustavan rad i ulaganje u vlastiti pogon. Mislim da su klubovi premalo okrenuti tome, zaključuje Nemec.

 

 

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.