Definitivni oproštaj legende: “Ovo mi je zadnja utrka u Brazilu”

Definitivni oproštaj legende: “Ovo mi je zadnja utrka u Brazilu”

Brazilac je progovorio o svom odlasku iz Formule 1 i oproštaju od Interlagosa.

Felipe Massa/Getty Images

Je li ovog puta konačno? Ako se pita Felipea Massu, odgovor je da; ovog puta zaista odlazi iz Formule 1. Nakon što se već jednom povukao na kraju prošle godine, Massa se ipak vratio kako bi zamijenio Valtterija Bottasa u Williamsu. Iako su neki doveli u pitanje i njegovu novu najavu odlaska, Brazilac je istaknuo kako će ovog vikenda sigurno biti zadnja utrka koju će odvoziti pred domaćom publikom, prenosi službena stranica Formule 1.

„Ovo je zapravo moja druga utrka na kojoj se opraštam u Brazilu, ali ovog puta je zasigurno zadnja u F1. Nadam se da možemo imati lijepu utrku i dobar rezultat. Ne bih rekao da je ove sezone bilo sjajnih trenutaka, a početak sezone nije bio isti kao završetak. Bolid je definitivno bio konkurentniji na početku, tako da što se razvoja tiče, nije bilo sjajno. Ali, definitivno sam uživao u vožnji nakon svih promjena pravila“, rekao je Massa.

Dodao je kako u nekim utrkama nije imao sreće da postigne uspjeh zbog problema s bolidom te da je očekivao sezonu u kojoj će biti više konkurentniji nego što su zaista bili. Ali, naglasio je i kako je ipak uživao u sezoni. Uz to, osvrnuo se i na iduću godinu.

„Mislim da je važno promijeniti neke ideje što se tiče bolida, ali Williams to i radi za iduću godinu. Nadam se i da će F1 ostati u Brazilu koji je veoma važna država za Formulu 1. Toliko je titula, vozača, Brazilaca koji su se utrkivali u F1 od početka, tako da se nadam da će Interlagos dugo ostati u F1“, dodao je.

Osvrnuvši se na svoju budućnost, izjavio je kako će se zasigurno negdje nastaviti utrkivati.

„Definitivno je dio mojih očekivanja da nastavim voziti i zabavljati se na stazi. To je ono što radim od osme godine i to je moj posao već dugo vremena. Imat ću dovoljno vremena za razmišljanje i odluku za koju kategoriju da se odlučim“, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.