Del Piero: “Do prije tri ili četiri godine nisam razmišljao o tome da postanem trener”

Del Piero: “Do prije tri ili četiri godine nisam razmišljao o tome da postanem trener”

Alessandro Del Piero dao je intervju za službenu stranicu FIFA-e u kojem nije isključio mogućnost da se okuša u trenerskom poslu nakon igračke karijere.

Alessandro Del Piero/Getty Images

Bivša zvijezda Juventusa i talijanske reprezentacije Alessandro Del Piero u posljednjim godinama svoje igračke karijere koju provodi u Indiji počeo je razmišljati o trenerskoj ulozi. Nakon odlaska iz Juventusa u lipnju 2012. godine Del Piero je igrao u australskom Sydneyu iz kojeg je prošlog kolovoza prešao u Delhi Dynamos.

Nakon impresivne igračke karijere Talijan bi se volio okušati u trenerskom poslu.

“Do prije tri ili četiri godine nisam uopće razmišljao o tome da postanem trener. No, sada sam vidio stvari i iz nekih drugačijih kuteva tijekom mojih posljednjih avantura, mogu reći da postoji i takva mogućnost. Recimo da su prije vrata bila sasvim zatvorena za takvu opciju, a sada sam ih napola otvorio.”

Progovorio je o Serie A koja danas nije ni sjena one lige iz 90-ih godina.

“Da, ovo su teška vremena, i sigurno ni blizu razine kada je talijanski nogomet bio dominantan u Europi. Nema tu više najboljih svjestkih igrača. No, preživjeli smo svaku krizu, pa ćemo i ovu.”

O Svjetskom prvenstvu u Brazilu i talijanskoj reprezentaciji progovorio je nekoliko riječi.

“Posebno me impresionirala njemačka reprezentacija. Italija? U trenucima kada su igrali dosta dobro, iznenadili su ih protivnici. Danas su čak i slabije reprezentacije poput Kostarike veoma dobro organizirane i iznimno motivirane, na to treba biti spreman.”

Del Piero i u 40 godini igra profesionalni nogomet što većina njegovih vršnjaka može samo sanjati.

“Tajna je da se zadrži natjecateljski duh. Morate imati veliku strast za nogometom,” zaključio je Del Piero.

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.