Delić: “Dat ću svoj maksimum”

Delić: “Dat ću svoj maksimum”

Mate Delić najavio je dvoboj protiv Brazila...

Mate Delić/foto: ATPGenova.com/Paolo Cresta

Hrvatska Davis Cup reprezentacija priprema se za dvoboj protiv Brazila, a uskoro će se priključiti Borna Ćorić i Ivan Dodig. Mate Delić ima mnogo samopouzdanja: “Imamo nešto brži teren i malo teže loptice, ali vremeni uvjeti su najbolji za igru jer je temperatura idealna. Odlični su uvjeti za rad, a i atmosfera u momčadi je sjajna. Čekamo još Bornu i Ivana, te ćemo onda biti svi na treningu.”

Nakon ozljede Čilića Delić će biti u sastavu iako je trebao biti peti igrač. Nastavio je: “Pokušat ću dati što veći doprinos. Ako izlazim na teren u petak dat ću svoj maksimum. Nemam baš bajnu sezonu i nisam siguran što mogu očekivati. No, igrat ću najbolje što mogu i vidjet ćemo za što je to dovoljno.”

Delić je prošle godine u Amsterdamu debitirao u Davis Cupu izuzetno važnom pobjedom protiv Igora Sijslinga. Ove sezone ima loše rezultate i trenutno je 499. igrač svijeta. Prije sedam godina Hrvatska je u Zadru bila bolja od Brazila 4:1. Pojedinačni mečevi počinju u 15 sati po srednjoeuropskom vremenu, dok je dvoboj parova na rasporedu u 16 sati.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.