Delić: “U Kraljevu se osjećamo kao kod kuće, nismo očekivali aplauz”

Delić: “U Kraljevu se osjećamo kao kod kuće, nismo očekivali aplauz”

Mate Delić istaknuo je vrhunsku atmosferu u Kraljevu na Davis Cup susretu Srbije i Hrvatske.

Mate Delić i Novak Đoković/Foto: facebook.com/DavisCupTennis, Srđan Stevanović - Starsportphoto.com

Mate Delić poražen je od Novaka Đokovića u prvom susretu Davis Cupa između Srbije i Hrvatske, ali unatoč tome bio je zadovoljan kompletnim nastupom, a ponajviše atmosferom koja vlada Sportskom halom u Kraljevu.

“Igrao sam protiv najboljeg igrača svih vremena i nisam imao što izgubiti. Bilo je odlično, u početku sam imao malu tremu, ali ona se izgubila kako je vrijeme odmicalo. Želim se posebno zahvaliti navijačima”, rekao je hrvatski tenisač.

Radi se, naime, o situaciji prigodom intoniranja himni kad je Lijepa naša dobila – aplauz. “Iznenađeni smo aplauzom nakon himne, tome se nikako nismo nadali. Nije bilo ni jednog zvižduka, a atmosfera je bila vrhunska. Od kad smo došli u Kraljevo osjećamo se kao kod kuće.”

Iako je poražen, Mate nije bio i nesretan.

“Za mene je ovo pobjeda, a ne poraz. Stekao sam ogromno iskustvo i sigurno će mi donijeti mnogo u nastavku karijere. Sretan sam što sam uopće imao priliku igrati ovakav meč. Učim kako se ponašati na terenu, kako igrati u važnim situacijama i već sada znam da svaki poen protiv najboljih moram zaraditi jer oni – ne griješe. Ovo je jedno neprocjenjivo iskustvo.”

Šanse Borne Ćorića protiv Viktora Troickog jesu ogromne, a s time se slaže i Delić. “Meč će biti težak, ali Borna je već pokazao da se može ravnopravno nositi s najboljima. Viktor ima klasu, nakon duže stanke vratio se u Top 50, ali sve u svemu – očekujem našu pobjedu premda će biti vrlo neizvjesno. Nadam se da će na kraju dana rezultat biti 1:1.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.