Demanti HOO I HKS na napis s Bogdanovićeva facebook profila

Demanti HOO I HKS na napis s Bogdanovićeva facebook profila

Bojan Bogdanović/Foto Saša Trifunovski

Bojan Bogdanović je na svom facebook profilu napisao  o uvjetima putovanja za Rio, a  na njegov napis promptno su se oglasili iz HOO i HKS, koji su isto demantirali na svoj način.

“Hvala HKS-u i HOO-u što su se potrudili i priuštili nam komfort kakav zaslužujemo na putu od 32h. Uvjeti su nam uvijek bili na nivou”, stoji napisano na facebook profilu našeg košarkaša. 

Uz komentar ide i ova slika:

Foto: Bojan Bogdanović facebook

Foto: Bojan Bogdanović facebook

A na sliku se nadovezuje i komentar jednog građanina koji smo izdvojili, a kaže: ” Bojan i većina momaka će odigrati kao i uvijek požrtvovano i dati sve od sebe. Bojan se ovdje žali na ono što rade HKS i HOO, a svi znamo kako ti savezi funkcioniraju. Nije poanta ovoga da vi napišete, pa šta i mi radimo na skeli na +40 , nego je poanta da se pitamo što rade ti u tim savezima kad sportašima ne znaju osigurati uvjete. Ako pratite, neke sportaše zbog svoje, “sposobnosti” nisu prijavili na vrijeme tako da neće ići na OI.”

Demantij koji su uputili iz HKS i HOO glasi:

“Vezano uz današnji status na Facebook stranici hrvatskog reprezentativca Bojana Bogdanovića, željeli bi pojasniti organizaciju putovanja hrvatske košarkaške reprezentacije u Argentinu.

Hrvatski košarkaški savez je u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom učinio sve kako bi našim igračima i stručnom stožeru osigurao najbolji i najkomforniji prijevoz do Cordobe, a posebno s obzirom na njenu udaljenost. Nažalost, naša volja i želja, niti angažman, nisu bili dovoljni, jer nas je u toj namjeri spriječilo nekoliko objektivnih razloga.

Najvažniji i presudan leži u činjenici da se reprezentacija plasirala 9. srpnja na Olimpijske igre i iako se već sljedeći dan krenulo u organizaciju putovanja, izbor je bio vrlo ograničen. Konačni letovi (i mjesta u zrakoplovu) su ono najkvalitetnije što se u tom trenutku moglo izabrati iz preostale ponude zrakoplovnih tvrtki.

Treba napomenuti da je naša delegacija putovala u dvije skupine, veliki dio preko Rima, dok je manji dio članova stručnog stožera, zbog potpune popunjenosti zrakoplova, putovao preko Pariza. Niti na jednom letu nije bilo dovoljno mjesta za cijelu delegaciju pa tako ni mjesta u poslovnoj klasi. Na kraju, ono najvažnije, cijela delegacija je sretno stigla na odredište i sigurni smo da će, nakon što se svi dobro odmore, nastaviti putem koji je zacrtan u Torinu.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.