Der Spiegel: Jesu li Kamerunci namjestili utakmicu protiv Hrvatske na Svjetskom prvenstvu?

Der Spiegel: Jesu li Kamerunci namjestili utakmicu protiv Hrvatske na Svjetskom prvenstvu?

Ugledni Der Spiegel se poziva na predviđanje Wilsona Perumala poznatog u kladioničarskim krugovima kada je u pitanju namještanje utakmica. Perumal je pogodio rezultat i isključenje kamerunskog igrača u prvom poluvremenu

Getty Images

Je li utakmica Hrvatska – Kamerun na Svjetskom prvenstvu u Brazilu namještena? Ugledni Der Spiegel pozabavio se ovom temom pozivajući se predviđanje Wilsona Rajaa Perumala, poznato lice u kladioničarskim krugovima  kada je u pitanju namještanje utakmica. Perumal je pogodio da će Kamerun izgubiti utakmicu 0:4 i da će jedan od igrača afričke reprezentacije u prvom poluvremenu zaraditi crveni karton. Kamerun je izgubio 0:4, a Song je u 40. minuti zaradio crveni karton zbog udaranja Marija Mandžukića na polovici hrvatske reprezentcije!

Ovo predviđanje Perumal je iznio na Facebooku nekoliko sati prije utakmice a očito je bilo u pitanju previše detalja da bi kladioničarski prorok to slučajno pogodio.

– U momčadi ima sedam trulih jabuka, napisao je Perumal koji je uvjeren da je kamerunska momčad sudjelovala u namještanju sve tri utakmice na Svjetkom prvenstvu.

Ne postoje nikakvi konkretni dokazi da je utakmica Hrvatska – Kamerun namještena. FIFA-u proteklih mjeseci potresaju navodi o korupciji, spominje se i namještanja utakmica u kvalifikacijama za SP i nije preostalo ništa drugo nego se službeno očitovati o ovom pitanju.

Ralf Mutschke, jedan od direktora FIFA-e zaduženih za sigurnost,  ustvdio je da ne postoje nikakvi dokazi da je neka utakmica na Svjetskom prvenstvu namještena dodavši da se prate sva kretanja na kladionicama i eventualni sumnjivi rezultati.

Tamil Perumal rođen je u Singapuru, te je prema navodima Spiegela pušten iz zatvora u Finskoj i trenutno je u Mađarskoj,te tvrdi da ima dokaze o namještanjima u kladioničarskom lobiju. U proteklih 20 godin Perumal je uhićen čak šest puta, te tvrdi da ga FIFA-in sigurnosni sustav koji prati klađenje niti jednom dosad nije ulovio.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.