DFB odbacuje optužbe: “Nismo kupili Svjetsko prvenstvo!”

DFB odbacuje optužbe: “Nismo kupili Svjetsko prvenstvo!”

U Njemačkom nogometnom savezu ograđuju se od malverzacija prilikom dodjele SP-a 2006. godine...

Foto: Gettyimages

Nije trebalo dugo čekati da se službeno oglasi Njemački nogometni savez (DFB), nakon što su mediji objavili sumnjive tokove transfera novca tijekom natječaja za dobivanje domaćinstva svjetske smotre 2006. godine.

Novac, koji je uplaćen na račun krovne svjetske nogometne organizacije (FIFA), bio je – tvrde Nijemci – namijenjen tek pokrivanju dodatnih troškova organizacije prvenstva.

“Problem o kojemu je riječ vrlo je složen, a ovu bih priliku iskoristio i kako bih sve kazao otvoreno i iskreno. Glavna poruka je pritom sljedeća: sve je bilo pošteno”, kazao je Wolfgang Niersbach.

“Osvojili smo pravo organizacije s 11 od 12 glasova i ne znamo gdje je išao koji glas. Ovakve su tvrdnje zasigurno lažne jer novac nije bio nikakvo podmićivanje, niti je bilo kupljenih glasova”, dodaje.

Sredstva u iznosu od gotovo 5.3 milijuna eura uplatio je negdašnji direktor Adidasa Robert Louis-Dreyfous, a u sve su bili upućeni tadašnji predsjednik DFB-a Niersbach, kao i legendarni Franz Beckenbauer, koji je u to vrijeme obnašao funkciju voditelja Organizacijskoga odbora.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.