Didier Deschamps na francuskoj klupi do ljeta 2018.

Didier Deschamps na francuskoj klupi do ljeta 2018.

Didier Deschamps potpisao je dvogodišnje produljenje suradnje s Francuskim nogometnim savezom te će na kormilu tricolora ostati do ljeta 2018. godine...

Didier Deschamps/Foto: commons.wikimedia.org

Legendarni francuski nogometaš i izbornik njihove najbolje nacionalne selekcije Didier Deschamp produljio je ugovor s Francuskim nogometnim savezom te će izborničku dužnost obnašati najmanje do završetka Svjetskog prvenstva 2018. godine.

Deschamps je izborničku palicu tricolora preuzeo nakon ostavke Laurenta Blanca 2012, a dosadašnji mu je ugovor istjecao 2016. godine. Na francusku je klupu sjeo nakon fenomenalnih uspjeha s Olympiqueom iz Marseillea, kojega je nakon dugih 18 godina doveo do podizanja pehara francuskog prvaka.

“Moj prioritet i dalje ostaje priprema momčadi za otvaranje Europskog prvenstva 2016. No, izuzetno sam zadovoljan što mi je već sada ponuđeno dvogodišnje produljenje suradnje”, prenosi njegove riječi sportski dnevnik L’Euquipe.

S obzirom na to da je Francuska domaćin prvenstva i plasman ne treba tražiti kroz kvalifikacije, Deschamps je potpuno koncentriran na slaganje kockica mozaika i što bolju pripremu ekipe za prvenstvo na domaćem tlu. Za sada taj posao obavlja besprijekorno, budući da u šest prijateljskih utakmica od završetka SP-a u Brazilu nije doživio ni jedan poraz, a diči se trijumfima protiv reprezentacija poput Španjolske, Švedske i Portugala.

Veliki argument za ranije produljenje suradnje francuskom je izborniku zasigurno bilo i poprilično uspješno provođenje plana pomlađivanja reprezentacije nakon što je nastup u Brazilu okončala izgubivši u četvrtfinalu od kasnijih svjetskih prvaka, Nijemaca.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.