Digli smo košarku iz pepela i vratili je košarkašima – nemojte to upropastiti!

Digli smo košarku iz pepela i vratili je košarkašima – nemojte to upropastiti!

Poručio je Ivan Šuker na izvanrednom izbornom saboru za izbor predsjednika i upravnog odbora Hrvatskog košarkaškog saveza.

Ivan Šuker na današnjoj je konferenciji za medije objavio da saziva izvanredni sabor za izbor predsjednika i upravnog odbora HKS-a na kojem se on neće kandidirati. „U proteklih 15 mjeseci, za vrijeme mog upravljanja HKS-om, hrvatska košarka doživjela je ponovni uzlet“, istaknuo je Šuker i podsjetio na najveće uspjehe iz proteklog razdoblja: „Hrvatski košarkaši nakon osam godina ponovno su bili na Olimpijadi, vratili smo košarku na TV ekrane, smanjili smo administrativne obaveze klubova prema savezu za 50 posto, uključili smo županijske saveze u donošenje svih bitnih odluka, vratili smo dignitet i značaj hrvatskom prvenstvu, modernizirali smo cijeli sustav i što je najvažnije – vratili smo košarku košarkašima.“ 

Šuker kaže i kako su se  hrvatsku košarku i rad HKS-a neprestano uplitale stvari koje nemaju veze sa sportom, nego s politikantskim intrigama. “Svima vam je poznato da je cijeli moj mandat, usprkos sjajnim uspjesima, bio prožet tendencioznim komentarima koji nisu bili ni u čemu utemeljeni. Ne treba ići dalje od pitanja sukoba interesa koje se neprestano otvara, iako je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa reklo da sukoba interesa – nema.“

Šuker je naglasio  da je mandat u HKS-u odradio iz čiste ljubavi prema sportu i hrvatskoj košarci i da ne želi da ikakvi sukobi opterećuju rad HKS-a. Upravo zbog toga je, ističe, odlučio sazvati izvanredni izborni sabor na kojem će se izabrati novo vodstvo HKS-a. Na kraju je onima koji će preuzeti savez poručio da nastave uzlaznom putanjom kojom je HKS krenuo u proteklih godinu dana, da se bave košarkom, a ne intrigama i da se klone bilo kakvog politikantskog uplitanja u rad HKS-a jer to izravno šteti razvoj hrvatske košarke.

„Hrvatsku košarku digli smo iz pepela – nemojte to upropastiti!“, poručio je na kraju konferencije za medije Ivan Šuker.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.