Dijamantna liga: Sanda Perković slavila u Zurichu Ana Šimić druga u visu

Dijamantna liga: Sanda Perković slavila u Zurichu Ana Šimić druga u visu

Perković je slavila hicem od 68,36 metara. Ana Šimić osvojila je drugo mjesto preskočivši 198 centimetara, dok je Blanka Vlašić bila četvrta sa 193 centimetara

Sanda Perković još je jednom potvrdila da je među najdominantnijim atletičarkama svijeta. Posljednja potvrda stigla je na završnici Dijamantne lige u Zurichu hicem od 68,36 metara. Perković je upravo u Zurichu prije 12 dana stigla do trećeg uzastopnog naslova europske prvakinje.

Amerikanka Gia Lewis-Smallwood uspjela je u drugoj seriji preuzeti vodstvo hicem od 67,32 metra, ali Perković je prvo izjednačila taj rezultat, a onda je u četvrtoj seriji bacila pobjednički hitac. Perković je tako slavila u Dijamantnoj ligi, a ukupnu pobjedu osigurala je i prije završnog nastupa.

U skoku u vis, Ana Šimić osvojila je drugo mjesto preskočivši 198 centimetara, dok je Blanka Vlašić osvojila četvrto mjesto sa 193 centimetara. Slavila je Ruskinja Marija Kučina s preskočenih 200 centimetara.

U ukupnom redoslijedu Kučina je zauzela prvo mjesto (18 bodova), ispred Ane Šimić (12) i Blanke Vlašić (10).

Zadranin Stipe Žunić osvojio je deseto mjesto u bacanju kugle. Žunić je najbokji hitac bacio u prvoj seriji bacio 19,31 metara. Amerikanac Reese Hoffa slavio je s rezultatom od 21,88 metara. Ovo slavlje donijelo mu je pobjedu i ukupnom poretku Dijamantne lige.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.