Dijamantna liga: Sandra Perković, Blanka Vlašić i Ana Šimić u subotu nastupaju u Parizu

Dijamantna liga: Sandra Perković, Blanka Vlašić i Ana Šimić u subotu nastupaju u Parizu

- Osjećam se dobro i mislim da u Parizu mogu daleko baciti disk., rekla je Sandra Perković

Sandra Perković/Getty Images

Sandra Perković, Blanka Vlašić i Ana Šimić u subotu će nastupiti na na mitingu Dijamantne lige u Parizu. Perković će u disku nastupiti od 18:40 sati, a natjecanje skakačica u vis na Stade de Franceu počinje u 20.10 sati.

– Osjećam se dobro i mislim da u Parizu mogu daleko baciti disk. Najave govore da će biti kiše, nadam se da se to neće dogoditi jer u pitanju je jaka konkurencija. Dolazi deset najboljih bacačica svijeta i pokušat će me skinuti s vrha i uzeti mi prvo mjesto, rekla je Sandra Perković

Blanka je dosad u Parizu pobjeđivala čak pet puta, posljednji put 2010. kad je skočila 202 centimetra. I ove godine ju u glavnom francuskom gradu očekuje vrlo jaka konkurencija budući da su na startnoj listi, između ostalih, po dvije Ruskinje (Kučina, Gordjejeva), Poljakinje (Lićwinko, Kasprzycka) i Amerikanke (Barrett, McPherson). Posebno treba istaknuti Iniku McPherson, koja je 29. lipnja na Prvenstvu SAD-a u Sacramentu preskočila 200 cm.

– S obzirom na listu suparnica, očekujem u Parizu rezultate na visokoj razini. Doći će sve najbolje osim Ane Čičerove, dakle bit će to, možda, najjači miting ove godine. Veselim se skakati u Saint- Denisu jer je tamo uvijek odlična atmosfera“, rekla je Blanka uoči odlaska u Pariz.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.