Dijamantna liga: Sandra Perković prva u disku, Blanka Vlašić druga, Ana Šimić treća u skoku u vis

Dijamantna liga: Sandra Perković prva u disku, Blanka Vlašić druga, Ana Šimić treća u skoku u vis

Sandra je slavila s rezultatom 67,17 metara i time osvojila nova četiri boda i sada je u vodstvu u natjecanju Dijamantne lige s maksimalnih 12 osvojenih bodova. Ana Šimić je u vodstvu u skoku u vis

Sandra Perković/Getty Images

Sandra Perković osvojila je prvo mjesto u disku na petom mitingu Dijamantne lige održanom u Oslu, dok je Blanka Vlašić osvojila drugo, a Ana Šimić treće u skoku u vis.

Sandra je slavila s rezultatom 67,17 metara i time osvojila nova četiri boda i sada je u vodstvu u natjecanju Dijamantne lige s maksimalnih 12 osvojenih bodova. Druga je na ovom natjecanju bila Amerikanka Gia Lewis-Smallwood sa 65,77 metara, a treća Kubanka Denia Caballero sa 64,89 m.

Zanimljivo bilo natjecanje visašica gdje su nastupile dvije hrvatske predstavnice, Blanka Vlašić i Ana Šimić. Blanka je u svom prvom nastupu na otvorenom ove sezone preskočila 1,98 metara i osvojila drugo mjesto s istom visinom kao i pobjednica Ruskinja Mariya Kuchina. Blanka je ovu visinu uspjela preskočiti u trećem pokušaju, a pobjednica Kuchina u drugom.

Treća je bila Ana Šimić koja je do visine 1,95 metra sve preskakala u prvom pokušaju i bila  vodstvu. Na žalost visinu od 1,98 m nije uspjela preskočiti. Ali Ana može biti zadovoljna jer je nakon ovog mitinga ponovo sama u vodsvu u natjecanju Dijamantne lige s osvojenih pet bodova.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.