Dikembe Mutombo ulazi u košarkašku Kuću slavnih

Dikembe Mutombo ulazi u košarkašku Kuću slavnih

Kongoanac je među 11 izabranih koji će 11. rujna biti primljeni u Naismith Memorial Basketball Hall Of Fame.

Dikembe Mutombo postati će novi član košarkaške Kuće slavnih u Springfieldu, objavljeno je u noći s ponedjeljka na utorak u Indianapolisu. Mutombo, koji je četiri puta proglašen za najboljeg obrambenog igrača NBA lige i još je osam puta bio član All-star momčadi, jedan je od 11 članova koji čine klasu 2015. godine koja ulazi u Kuću slavnih.

Uz njega tu su još tri NBA igrača,  Spencer Haywood, Jo Jo White i Louie Dampier, proslavljeni trener sveučilišnih momčadi Memphis i Kentucky, John Calipari, američka košarkašica Lisa Leslie te NBA sudac Dick Bavetta. U veljači su objavljena još četiri imena, zvijezda ABA lige John Isaacs, treneri Lindsay Gaze i Tom Heinsohn i dužnosnik George Raveling.

Za ulazak u Kuću slavnih potrebno je dobiti 18 glasova od 24-članog Počasnog odbora. Dikembe Mutombo kroz karijeru je igrao za šest NBA klubova, a najveći je trag ostavio u Atlanta Hawksima. Umirovio se 2009. godine u dresu Houston Rocketsa, a nakon objave rezultata glasovanja izjavio je:

“Ovo je za mene ostvarenje sna, iako odrastajući nisam razmišljao ozbiljno o košarkaškoj karijeri. Moj je cilj bio studirati medicinu i pomagati ljudima.”

Napomenimo kako su u Kući slavnih i tri hrvatska predstavnika, pokojni Dražen Petrović i Krešimir Ćosić te trener Mirko Novosel.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.