Dina Levačić prva osoba iz Hrvatske koja je preplivala cijeli krug oko Manhattana

Dina Levačić prva osoba iz Hrvatske koja je preplivala cijeli krug oko Manhattana

Dina je rođena u naselju Mravince, istočno od grada Solina. Klub u kojem trenira je Klub daljinskog plivanja Split. Rođena je godine 1996. i trenutačno je Studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu.

(foto: Dina Levačić facebook)

Plivalo se od južnog rta u čijoj blizini su nekada bile srušene zgrade Svjetskog trgovačkog centra, uz East river, rijekom Harlem i na kraju kroz rijeku Hudson. Pritom se prolazilo ispod 20 mostova koji povezuju Manhattan s ostalim dijelovima New Yorka. Među njima su napoznatiji Brooklinski most i najduži George Washington most koji povezuje Manhattan sa New Jersyjem.

Dina je krenula nešto prije 9 sati po lokalnom vremenu, po East riveru i Hudsonu je sve išlo bez problema, s tim da je u tom dijelu trebalo paziti na čudljive riječne struje na koje su upozorili organizatori. Nakon ulaska u rijeku Hudson, vrijeme se naglo pogoršalo, digao se vjetar i valovi koji su dosta otežavali plivanje.

Bez obzira na poteškoće, Dina je završila svoje plivanje na mjestu odakle je i krenula. Njeno službeno izmjereno vijeme je 7:33:50. Veliku potporu u pogledu  Dininog smještaja tijekom boravka u Americi,  pružila je iseljenička obitelj Antićev, porijeklom sa otoka Ista, odakle i Dina vuče korijene.

Ovo preplivavanje je početak projekta Trostruka kruna u sklopu kojeg je postala prva osoba iz Hrvatske koje je otplivala oko Manhattana, prva koja će otplivati od otoka Catalina do Los Angelesa (34km u kolovozu) i prva Hrvatica preko La Mancha (34km u rujnu).

 

Naša Dina je prije otprilike 24 sata napravila prvi korak ka trostrukoj kruni. Ujedno je postala prva osoba iz Hrvatske koja je oplivala Manhattan! BRAVO DINA!!!! <3 <3 <3

Posted by Klub daljinskog plivanja Split on 26. lipnja 2017

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.