„Dina za Anđele“ pliva od Trogira do Splita

„Dina za Anđele“ pliva od Trogira do Splita

Zaplivajmo zajedno sa Dinom u veliku pobjedu.

U sklopu humanitarne akcije „ Dina za Anđele“, splitska plivačica Dina Levačić će plivati dionicu dugu 20km, od Trogira do Splita za Udrugu „Anđeli“ u subotu 7.svibnja na Dan grada Splita, na blagdan sv. Duje.

Start maratona je u Trogiru ispred kule Kamerlengo u 13 sati, a cilj u Splitu, na Rivi oko 17.30 sati.
Cilj akcije je prikupljanje sredstava za Udrugu“ Anđeli“, koja skrbi o djeci s teškoćama u razvoju i tjelesnim invalidima. Osim toga, želja je podići svijest građana da su ta djeca ravnopravni članovi društva te da treba ulagati u njihovu rehabilitaciju i opći životni standard. Ukazati na probleme sa kojima se oni svakodnevno susreću, a samim time i njihovi roditelji.

Pozivamo Vas da podržite ovu humanitarnu akciju, svojim dolaskom na start ili cilj, gdje ćete moći donirati Vaš prilog, a zauzvrat dobiti majicu, kemijsku, suvenire i na taj način pomoći u ostvarivanju što boljih rezultata u radu udruge „Anđeli“.

Tko je Dina Levačić?
Dana 14.03.1996 u gradu podno Marjana, u Splitu, rođena je Dina Levačić. Gotovo od prvih koraka, u njoj se rodila ljubav prema moru. Prvi zaveslaji su se dogodili na otoku Istu, rodnom mjestu njenog dide. Nakon toga dolazi bazen, navikavanje na klor, gotovo svakodnevno rano ustajanje. Takmičenja koja su na početku se činila strahovito dugim, 25 metara je sa vremenom preraslo u utrke od 25 km i duže. Tako danas može reći, da je isplivala najduži maraton iz serije Grand Prix-a Hernandarias- Parana (Argentina) u dužini od 88 km. Osim toga tu su i utrke Santa Fe-Coronda (57 km,Argentina), Traversee du Lac st. Jean (32km, Kanada), Capri-Napoli (36km, Italija), Ohrid (30km, Makedonija). Paralelno sa preplivanim kilometrima, prolazili su i dani provedeni u školskim klupama. Na red je došao fakultet. Dvojbe nije bilo. Želja i snovi su postali stvarnost, edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, smjer rehabilitacija (defektologija). Kako tada, tako i danas. Novi pothvat je pred njom.

Više o Dini i navedenom događaju pratite na facebook stranici događaja (Dina za Anđele).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.